forum za bezbjednost gradjana prijedorForum za bezbjednost građana Prijedor pozvao je sve političke subjekte koji učestvuju na opštim izborima da predizbornu kampanju privedu do kraja na način na koji je i počela – dostojanstveno i bez incidenata.

„Želimo apelovati na sve političke subjekte da učine sve da i ovaj izborni proces u Prijedoru protekne u najboljem redu kao što je to bio slučaj sa svim prethodnim izborima“, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Foruma Draško Đenadija.

Predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Željko Škondrić rekao je da je i za ove izbore potreban dodatni policijski nadzor na mjestima na kojima se čuva osjetljivi izborni materijal.

„Nikad se do sada nije desio problem sa obezbjeđenjem izbornog materijala, ali uvijek postoji strah budući da bi posljedice bile nesagledive“, kazao je Škondrić.

Inspektor Centra javne bezbjednosti Prijedor Zoran Inđić rekao je da će na dan izbora sva biračka mjesta obebjeđivati policijski službenici.

Predstavnik komunalne policije pozvao je političke subjekte da se drže propisa i pravila o oglašavanju i propagandnom materijalu na javnim površinama i najavio da će svi materijali postavljeni protivno pravilima biti uklonjeni.

Forum je na svojoj sjednici osudio razbijanje prozorskih stakala na gradskoj džamiji u Prijedoru koje se desilo 14. septembra nakon košarkaške utakmice Srbija – Amerika.

„Najoštrije osuđujemo svaku vrstu vandalizma, a posebno ako je u pitanju vjerski objekat“, kazao je Đenadija i uputio pohvale Centru javne bezbjednosti za brzo otkrivanje počinioca ovog krivičnog djela.

Policija je iste noći utvrdila da je počinilac V.M. /1994/ iz Prijedora i da je krivično djelo izvršio pod uticajem jakih emocija i pod dejstvom alkohola, te da su potpuno isključeni mržnja i nacionalna netrepeljivost kao motivi.

Forum za bezbjednost građana Prijedor je neformalno, nestranačko i neprofitabilno tijelo kojeg čine predstavnici različitih subjekata zainteresovanih da svojim radom poboljšaju bezbjedonosnu situaciju u gradu Prijedoru.

Čine ga predstavnici gradske uprave, policije, zdravstvenih ustanova, škola, pravosuđa, vatrogasaca, mjesnih zajednica, Centra za socijalni rad, civilne zaštite, nevladinih organizacija, vjerskih zajedica i udruženja nacionalnih manjina.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić