Milica Savić, srednjoškolka iz Prijedora, život protkan boli spakovala je između korica tri knjige, čime je privukla veliku pažnju javnosti.

Mlada književnica kaže da njena djela pokazuju da ne može svako da ima ono što poželi, ali i da uvijek treba imati vjeru u to da će se desiti nešto lijepo što će život učiniti boljim.

– Inapiraciju za pisanje pronalazim u svom životu, djetinjstvu, svakodnevnim dešavanjima, jednom riječju sitnicama sa kojim se susrećem u svakom trenutku. Počela sam da pišem nakon smrti mog oca. Tako je nastao moj prvi roman “Lastavica”, u koji sam prenijela svu tugu, osjećanja i bol – rekla je mlada književnica za “EuroBlic“.

Ova svestrana djevojka prošle godine je objavila i knjigu “Kraljica kiše”, za koju kaže da je posvetila majci.

– Ova knjiga je znak zahvalnosti majci koja je oduvijek, uprkos svim problemima, uz mene. Pored toga, objavila sam i knjigu “Kamen i cvijet”, koju sam posvetila čitaocima i ljudima koji cijene mnoj rad – rekla je Savićeva.

Talenat mlade Prijedorčanke prepoznali su u Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu “Prosvjeta” iz Prijedora, a za posljednju knjigu Milica kaže da joj je u susret izašla Spasenija Gajić.

– Gospođa Gajić je pročitala članak o meni i mojim djelima. Kontaktirala me je i izrazila želju da bude sponzor za izdavanje ove knjige – kaže Milica.

Svestrana Prijedorčanka, pored pisanja, bavi se i karateom. Kaže da je došla do crnog pojasa, ali nažalost, kako sve košta, ljubav prema ovoj vrsti sporta morala je da ostavi po strani, da čeka neke bolje dane.

– Idem u srednju medicinsku školu, odlična sam učenica. Želja mi je da školovanje nastavim na medicinskom fakultetu – kaže Milica i dodaje da se okušala i u dvije predstave, u italijanskim pozorištima u Lavisu i Trentu, te tako na spisak talenata dodala i glumu.

Ipak, kud god život da je odvede, mlada književnica kaže da ne planira da prestane sa pisanjem i da u knjige zapisuje svoje životne priče.

Mladi nemaju šansu za uspjeh

Milica Savić kaže da je mladim književnicima u današnje vrijeme veoma teško.

– Teško je naići na razumijevanje i šansu da pokušamo. Sve su to samo čestitke, bez da se iko zanima šta mladi pokušavaju i da im pruži priliku da uspiju. Ako nešto želimo, potrebna je velika upornost i istrajnost – kaže Milica Savić.

EuroBlic