Ajdin Redžić, vezista Krupe, mladi reprezentativac BiH i jedan od najtalentovanijih fudbalera BiH na meti je zagrebačkog Dinama. Odlične partije fudbalera (20) iz Prijedora tokom protekle sezone u dresu Krupe, te pozivi u mladu reprezentaciju BiH privukle su pažnju Zdravka Mamića, sive eminencije Dinama, pogotovo kad su u pitanju transferi igrača.

Uprava Krupe nije htela komentarisati ove navode, osim što su istakli da se za njihovog fudbalera intresuje nekoliko klubova iz regiona i inostranstva, ali da će se oglasiti samo u slučaju konkretnog dogovora.

Redžić je tokom protekle sezone bio jedan od najzaslužnijih igrača za uspeh Krupe u debitantskoj sezoni i visoko četvrto mesto na tabeli, zbog čega se uz svoje saigrače štopera Aleksandra Vukotića i napadača Elvira Koljića, našao na meti brojnih klubova iz regiona i inostranstva, uz vrlo male šanse da klub iz Krupe na Vrbasu sačuva mladog fudbalera u svojim redovima.

U dresu Krupe talentovani igrač sredine terena zabeležio je u sezoni 2016/17 ukupno 29 nastupa, postigao dva gola, te proveo 2.309 minuta na terenu.

Osim za Krupu, tokom karijere Redžić je odigrao 37 utakmica za banjalučki Borac uz tri gola, i jednu zabeleženu asistenciju u sezoni 2015/16, te jedan meč za prijedorski Rudar u Kupu BiH 2014 godine.

Mladi fudbaler se trenutno nalazi na priprema svoje ekipe na Zlatiboru gde je njegova ekipa juče zabeležila odličan nastup u trećem prijateljskom meču protiv ekipe Spartaka iz Subotice, završen rezultatom 0:0.

Slobodan Starčević, trener Krupe, koji je za ovaj meč pružio priliku mlađim igračima i rezervistima, nije krio zadovoljstvo igrom svojih fudbalera.

– Meč protiv Spartaka bila je idealna prilika da vidimo igrače koji nisu imali veću minutažu, te da odredimo kako da delujemo sa njima u narednom periodu. Pored toga naši mladi fudbaleri su dobili priliku da odmere snage sa kvalitetnim rivalom, koji nastupa u Superligi Srbije. Zadovoljan sam pokazanim, naravno mogu da još napreduju, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni, jer smo nastavili kontinuitet dobrih igara bez obzira na promene u sastavu ekipa – rekao je Starčević.

Dan ranije ekipa Krupe zabeležila je minimalnu pobedu 1:0 protiv beogradskog Rada u veoma izjednačenom i tvrdom meču, gde je kako ističe strateg Krupe umor nakon treće sedmice priprema uzeo svoj danak.

– Izuzetno sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu protiv Rada, koji se pokazao kao nezgodan protivnik, ali smo nakon toga nekim našim greškama pali u negativnu fazu i nismo igrali onako kako smo očekivali, ali ako uzmemo u obzir da smo u trećoj sedmici priprema, i da su igračima već teške noge možemo biti zadovoljni nastavkom utakmice i rezultatom – rekao je Starčević.

Trener Krupe nije želeo da daje procenu mogućnosti ekipe, jer se još ne zna definitivan sastav za novu sezonu.

– Bićemo zadovoljni i ponosni ako neko od igrača ode iz Krupe u veći klub, jer je to potvrda našeg uspešnog rada sa mladim igračima, ali odlazak odličnih fudbalera poput Redžića, Vukotića ili Koljića bi sigurno oslabio ekipu. Raduje me što smo u drugom poluvremenu protiv Rada i tokom cele utakmice protiv Spartaka dali priliku mlađim momcima sa klupe koji su odlično odgovorili zadacima i mislim da će Krupa u narednoj sezoni igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH – rekao je na kraju Starčević

Naredni rival Konkordija

Krupa se vraća sa priprema na Zlatibora 9. jula, a do tada bi trebala da odigra još dva prijateljska meča.

Prvu utakmicu Krupljani igraju protiv ekipe rumunske Konkordije 5. jula, dok su poslednju proveru na Zlatiboru zakazali tri dana kasnije protiv superligaša Napretka iz Kruševca.

To će biti najkvalitetnija provera po povratku u Krupu, ekipa trenera, Slobodana Starčevića, trebala bi da odigra kontrolni meč sa sarajevskim Željezničarem na Kupresu, kao generalnu probu pred početak Premijer lige BiH.

EuroBlic
Foto – FK Krupa