Odbornici Skupštine grada Prijedora na poslednjem zasedanju pozvali su sportske klubove da redovno izmiruju obaveze prema Sportskoj Dvorani „Mladost“.

Sa druge strane, pohvalili su rukovodstvo ove javne ustanove i usvojili izveštaj o njenom radu za prošlu godinu.

Odbornik DNS Goran Predojević istakao je da nije dobar odnos klubova prema ovoj ustanovi, u kojoj besplatno treniraju, a jedina im je finansijska obaveza plaćanje prostora za utakmice.

– Imamo klubove koji ove i prošle godine nisu platili nijednu marku za održavanje utakmica i pozivam ih da se bolje odnose prema toj ustanovi – rekao je Predojević.

Predložio je da gradska uprava razmotri mogućnost da klubovima dodeljuje novac namenski za igranje utakmica u Dvorani.

– Ako grad nekom dodeli, ne tako malo sredstava, a taj klub ne plati utakmicu u Dvorani čiji je osnivač grad, mislim da to nije dobro – zaključio je on.

Dvorane „Mladost“ Darko Stojanović.

– Dovoljno je samo reći da nam je godinu dana ranije pozitivno poslovanje iznosilo oko 1.500 maraka, dok je to prošle godine bilo oko 7.100 KM – istakao je Stojanović.

Dodaje da nijedan sportski klub ne plaća redovno obaveze za igranje utakmica u ovoj sportskoj ustanovi.

– Imamo dva kluba koja plaćaju nešto, a dva ništa ne plaćaju, razumemo da je teško vreme, ali mislim da bi trebalo da na prvo mesto stave plaćanje prostora za igranje utakmica, pa onda da izmiruju ostale obaveze – rekao je Stojanović.

Sa druge strane, novac koji zarade od prodaje ulaznica za utakmice u Dvorani, sportski klubovi, zadržavaju za sebe.

Prošle godine, u ovoj Dvorani, utakmice su igrali Rukometni klub „Prijedor“, Ženski rukometni klub „Mira“, Košarkaški klub „Prijedor“ i Ženski košarkaški klub „Mladost“. Klubovi koji igraju u Premijer ligi, trebalo bi da održavanje utakmica u Dvorani plaćaju po 370 KM, a ostale lige oko 175 KM, pa imanji iznos u zavisnosti od stepena takmičenja.

Pored klubova, u ovoj sportskoj ustanovi časove fizičkog vaspitanja imaju učenici četiri srednje škole grada na Sani.

Tribina SNSD među manifestacijama

U sportkoj Dvorani „Mladost“ održavaju se i brojni koncerti te kulturno zabavne manifestacije. Zanimljivo je da je u izveštaju o poslovanju u ovu kategoriju svrstana i Tribina SNSD od septembra prošle godine.

– Zar je tribina SNSD kulturno zabavna manifestacija – retorički je upitao odbornik DF Mirsad Duratović, na šta su se svi u Skupštinskoj sali nasmejali.

EuroBlic