U prvoligašu Republike Srpske, Rudar-Prijedoru, zbog činjenice da golman Dejan Inđić odlazi na operaciju, angažovali su novog čuvara mreže, Nikolu Đurića, koji će biti konkurencija iskusnom Đorđu Šarcu.

Đurić je do sada bio član prvoligaša FBiH, Travnika, ponikao je u banjalučkom Borcu, a prije odlaska među „vezire“ u proljeće 2016.godine među stativama drugoligaša RS, Sloge iz Srpca, ostao je nesavladan deset utakmica, odnosno 892 minuta.

Bio je član Slobode iz Mrkonjić Grada, Laktaša, teslićkog Proletera, a šest mjeseci proveo je i u Pribramu (Češka).

– Smatramo da je Đurić dobro riješenje, jer nismo mogli da udovoljimo želji trenera za dovođenjem Branislava Ružića, pošto su se uslovi golmana premijerligaša BiH zeničkog Čelika i nekadašnjeg prvotimca banjalučkog Borca pokazali kao neprihvatljivi. Pored povratka Demira Jakupovića iz prošlosezonskog premijerligaša Metalegea (Jajce), a na pragu smo dogovora da naš nekadašnji kapiten Nemanja Pekija, koji je nosio dres Travnika, ponovo zauzme mjesto u zadnjoj liniji i bude „stub odbrane“ ekipe – rekao je Dalibor Majkić, predsjednik Komiteta za hitna pitanja, tijela od juna prošle godine u funkciji rukovodstvećeg organa „rudara sa Sane“.

Kako je Majkić dodao, u toku su posljenji dogovori predstavnika sponzora Rudar-Prijedora, o održavanju Skupštine.

Očekuje se da bi odlukama delegata ovog saziva trebalo da budu izabrani novi Upravni odbor i predsjednik kluba.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Nikola Đurić