asfalt-sela pod kozarom (1)Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić otvorili su danas novoasfaltirani i dijelom sanirani putni pravac u Mjesnoj zajednici Kozaruša od zaseoka Mahmuljina do Mitrovića u ukupnoj dužini od tri kilometra za šta je izdvojeno oko 157.000 KM.

Salkić je ovom prilikom istakao da je ovo, s obzirom da je dvije trećine uloženih sredstava iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH a ostatak sredstava iz budžeta grada Prijedora, dobar primjer kako lokalna zajednica sa višim nivoima vlasti može stvarati bolje uslove za život svojih sugrađana.

“Mi želimo da u povratničkim naseljima gdje god je to moguće stvaramo što bolje uslove za život, a infrastruktura je osnov za kvalitetan život ljudi”, rekao je Salkić.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je karakteristika ovog puta to što je izgrađen zajedničkim sredstvima, ali i pokazatelj da ova lokalna vlast brine o ravnomjernom razvoju svih dijelova gradskog područja

asfalt-sela pod kozarom (2)“Ovaj put smo najdalje otišli u Kozaru i ovo je dio naselja koji do sada nije imao asfalt, kojem se građani raduju, jer im omogućava bolju komunikaciju sa centrom grada i kvalitetniji život u selu”, istakao je Pavić.

Mještanin Kozaruše Mehmed Mahmuljin naglasio je da je novoizgrađeni put od velikog značaja za ljude iz ovog kraja.

“Ovdje je bio makadam i bilo je problema, pogotovo kad naiđe voda odozgo sa planine poslije kiša”, rekao je Mahmuljin.

Brane Končar iz susjednog sela Podgrađa kaže da je prvi put dio ovog puta asfaltiran davne 1982. godine i da je još tada bio od velika važnosti, jer je sa magistralnog puta Prijedor – Banjaluka vodio prema Kozari.

“Putevi su žila kucavica, bez njih nema života i važniji su od svake druge infrastrukture i velika su stvar za narod ovog kraja”, rekao je Končar.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić