Policajka Vahida Tihić neće moći da živi kao ranije, niti da se dokazuje na svim poljima njene djelatnosti i aktivnosti. Ona ima višestruke prelome, nagnječenja, krvne podlive, oguljotine, ali i smanjenje sluha lijevo, te smanjenje vida obostrano.

Zaključio je to sudski vještak Petko Grubač, koji je vještačio povrede Tihićeve, a kojoj se pred prijedorskim Osnovnim sudom sudi pod optužbama da je Ljubanu Vujasinu iz Kozarske Dubice prijetila i u njega uperila pištolj.

Riječ je o događaju iz 2015. godine, kada mu je, kako nam je Vujasin ranije izjavio, Tihićeva prijetila nakon što je kokoške njenih poznanika istjerao iz svoje bašte. Tada ju je, po sopstvenom priznanju, Vujasin više puta udario.

Vještak Grubač je kod Tihićeve ustanovio trajne posljedice: oštećenje vida i sluha, te okoštavanje koljenog zgloba. Zaključio je da je jake bolove trpjela najmanje 10 dana, a potom su nastupili bolovi srednjeg intenziteta.

“Ona neće moći da živi kao ranije. Osjećaće anksioznost, strah od budućnosti, variraće joj raspoloženje, osjećaće bolove u koljenima i mišićima, slabije će spavati i slabije će se kontrolisati”, naveo je Grubač.

I Dušan Tomić, advokat Tihićeve, navodi da su vještaci ustanovili da se kod nje radi o teškim povredama, sa trajnim posljedicama.

“Ona je pripadnica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, a znate da je tu nulta tolerancija na oštećenja čula. Ranije je prolazila sve zdravstvene testove, a nakon tog događaja na strelištu je jedva pogađala mete. Oba oka su joj povrijeđena, a ima i oštećenje lijevog uha”, kaže Tomić.

Suđenje policajki zbog ugrožavanja bezbjednosti nastavlja se 4. jula.

Nezavisne novine

Vezane vijesti

PRIJEDOR: POLICAJKI VAHIDI TIHIĆ SE SUDI ZA NAPAD NA STARCA, A ONA PRETUČENA – FOTO/VIDEO