Fudbaleri Rudar-Prijedora, koji su trećim mjestom u Ligi za prvaka, a drugim u regularnom dijelu takmičenja Prve lige Republike Srpske ispunili očekivanja u prošloj sezoni, još se nalaze na zasluženom odmoru.

Prozivka na Gradskom stadionu trebalo bi da se obavi u jednom od termina od 3. do 5.jula, kompletne pripreme obavile bi se u gradu na Sani, a zbog sanacije glavnog terena, najvjerovatnije, sve kontrolne utakmice „rudari“ će po već „oprobanom receptu“, igrati kao gosti.

-Za sada je jedino izvjestan povratak našeg nekadašnjeg člana Demira Jakupovića, koji je nosio prošle sezone dres premijerligaša BiH Metalegea iz Jajca. Kada je riječ o pojačanju konkurencije za mjesto golmana, s obzirom da Dejan Inđić odlazi na operaciju, razmišljamo o provjerenom čuvaru mreže 28-godišnjem Branislavu Ružiću, iz premijerligaša zeničkog Čelika, a svojevremeno je, između ostalih klubova, branio boje banjalučkog Borca. Shodno dugoročnom cilju stvaranja tima, sa osloncem na mladiće iz Omladinskog pogona, očekujem da ćemo, poslije velikog uspjeha kadetske selekcije, pod vođstvom trenera Srđana Marjanovića, i osvajanja titule šampiona BiH, priključiti iz nje tri-četiri igrača – najavljeno je iz kluba.

Od prvotimaca iz protekle sezone, iako je predsjednik Komiteta za hitna pitanja Dalibor Majkić dao akcenat, na desetoricu sa kojima je postignut dogovor o saradnji uz golmana Đorđa Šarca, nameće se zaključak da, posebno ukoliko ne dođe do mogućeg povratka bivšeg kapitena Nemanje Pekije iz Travnika, kako bi morao da ostane „štoper“ Dušan Milinković, jesenas standardan, ali ovog proljeća sa brojnim pehovima.

Prijedorčani, po svemu sudeći ne računaju više na Milu Popovića i Slavljena Kovljena, kao ni na Srđana Malinovića, koji je bio na pozajmici iz Krupe (Krupa na Vrbasu).

Nikoli Miličeviću bi, kao i zimus, bilo predložena promjena sredine i dokazivanje u nekom drugom klubu u kojem bio praćen, kao dok je svojevremeno nastupao za novogradsku Slobodu.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com