Zamjenik načelnika PU Prijedor Stevo Tomčić održao je danas sastanak sa nosiocima aktivnosti po Akcionom planu prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području Grada Prijedora za period 2017-2021.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Prijedor, misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, koalicije nevladinih organizacija Prva tolerancija, te predstavnici Skupštine grada Prijedora i Foruma za bezbjednost.

Tokom sastanka izvršena je prezentacija realizovanja planiranih aktivnosti iz Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području Grada Prijedora za period 2017-2021, kao i aktivnosti svih relevantnih subjekata koje se planiraju realizovati u narednom periodu, sa ciljem prevencije i adekvatne reakcije na incidente koji mogu da utiču na bezbjednosnu situaciju.

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji mjera koje je neophodno preduzeti tokom predstojeće turističke sezone, kako bi se izbjegli i spriječili incidenti koji bi ugrozili bezbjednosti građana i turista, i stanje bezbjednosti održalo na stabilnom nivou.

Po završetku sastanka usaglašene su preporuke za dalje postupanje, na osnovu kojih će policijski službenici planirati konkretne mjere i radnje.

Policijska uprava Prijedor će pravovremeno u saradnji sa drugim relevantnim subjektima, preduzimati preventivne mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti i zakonom propisanim ovlaštenjima s ciljem očuvanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na području Grada Prijedora.

PU Prijedor