Nakon što se prvotimci Rudar-Prijedora nalaze na odmoru, u klubu razmišljaju o igračkom kadru za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prozivka će, najverovatnije, kako je predviđeno, biti na Gradskom stadionu obavljena 5.jula, kada bi trebale početi pripreme.

– Izvjesno je da ne odustajemo od dugoročne strategije oslanjanja isključivo na momke ponikle u našoj fudbalskoj školi i regiji. Uz poboljšanje infrastrukture i uslova za rad, ukoliko se ukaže prilika da napadnemo Premijer ligu BiH, a za to budu potrebna kvalitetna pojačanja, napravićemno iskorak i dovesti ih za povratak u elitni rang – kaže Dalibor Majkić, koji se nalazi na čelu Komiteta za hitna pitanja, rukovodećeg tijela kluba do skorog održavanja najavljene Skupštine i imenovanja novog Upravnog odbora.

Obavljeni su razgovori sa desetoricom igrača koji bi trebali i dalje da čine osnovu tima.

To su: kapiten Nemanja Marić, Novica Petrović, Aleksandar Vojnović, Draško Lolić, Ognjen Davidović, Milan Šakić, Ognjen Jaćimović, Ervin Ćatić, Stefan Gavranović i Rastko Rokvić.

-Dogovorili smo se o budućoj sadradnji i smatramo da će i dalje nositi „narandžasto-crni“ dres. S druge strane, svjesni smo da, najbolji primjer za to je Draško Lolić prvi strijelac sa 15 prvenstvenih golova, imajući u vidu činjenicu da je došao na pozajmicu iz premijerligaša Krupe (Krupa na Vrbasu), a istekao mu je ugovor i slobodan je igrač, nećemo moći da utičemo na to ukoliko bude dobio povoljniju ponudu u nekoj drugoj sredini – realno procenjuje takvu mogućnost Majkić.

Među „rudarima sa Sane“ ostaje i zimus pridošli iskusni golman Đorđe Šarac, dok Dejana Inđića očekuje odlazak na operaciju.

Kako se ne zna koliko će trajati njegov oporavak i kada će biti spreman Prijedorčani će potražiti još jednog čuvara mreže, jer je kao treći u prošlom prvenstvu bio registrovan trener kandidata za mjesto među stativama Perica Topić, koji 4.jula puni 47 godina.

– Rano je govoriti o onima koji će doći,ali sigurno je da neće biti mnogo imena. Potražićemo golmana, a na spisku želja su naši bivši članovi Nemanja Pekija (Travnik), Damir Jakupović (Metalege, Jajce) i Ranko Dekić (Kozara, Gradiška), koji je igrao u našim mlađim selekcijama. Računamo da ćemo seniorskoj konkurenciji priključiti nekoliko juniora, ali i kadeta, koji su pod vođstvom trenera Srđana Marjanovića ostvarili veliki uspjeh, osvajanjem titule šampiona BiH za pomenutu uzrasnu kategoriju – zaključio je Majkić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com