Jedan ribar, koji je pecao na drugoj strani obale Sane, preplivao je rijeku i vadio djevojke iz automobila koji je sletio, a ja sam brzo pritekao da pomognem. Bile su uplašene i u stanju šoka, priča Derviš Musić (70), mještanin naselja Čarakovo, kod Prijedora.

On je pomogao u spasavanju dvije djevojke, koje su u srijedu predveče automobilom škoda oktavija sletjele u Sanu s magistralnog puta Prijedor – Sanski Most u blizini pomenutog mjesta.

Musić kaže kako se njegova kuća nalazi u neposrednoj blizini mjesta udesa, te da su se u trenutku slijetanja automobila začuli kočenja, lomljava i potom pljusak vode.

“Odmah sam znao da se nešto dogodilo i požurio sam na lice mjesta. Kada sam došao, u tom trenutku već je taj ribar preplivao rijeku i vadio djevojke iz auta”, objašnjava Musić.

Prema njegovim riječima, pomenuti ribar, za koga niko juče nije znao kako se zove i odakle je, pokazao je veliku hrabrost i požrtvovanje, dok je on na obali prihvatio i zbrinuo djevojke.

Kaže kako su one prošle s lakšim povredama, te da je brzo stiglo vozilo Hitne pomoći, koju su pozvali putnici iz automobila koji su se zaustavili na mjestu saobraćajne nesreće.

“Moram reći kako su djevojke imale sreće, jer se automobil zaustavio na sedri, gdje nije duboka voda. Da su sletjele dvadesetak metara niže, ko zna šta bi bilo, jer je tu voda mnogo dublja”, kaže za “Nezavisne” Musić.

Još jednom odaje priznanje nepoznatom ribolovcu i kaže kako bi ga trebalo na neki način nagraditi ili barem ovako javno pohvaliti.

“Svaka mu čast, većina bi u takvim situacijama samo stajala i gledala, a on je u tili čas ‘preletio’ preko Sane”, kaže Musić.

U Policijskoj upravi Prijedor, čiji su pripadnici obavili uviđaj, potvrđeno je da je škodom oktavijom, koja je u rijeku Sanu sletjela pod još neutvrđenim okolnostima, upravljala I.S. (19) iz sela Usorci, kod Oštre Luke. S njom je u automobilu bila i sedamnaestogodišnjakinja, također iz istog mjesta, a djevojke su se vozile iz pravca Prijedora i navodno vraćale kući nakon dodjele svjedočanstava, s obzirom na to da pohađaju školu u tom gradu. Neki portali nezvnično saznaju da se radi o sestrama.

Iako detalji ove nezgode još nisu do kraja utvrđeni, Musić kaže kako su djevojke pričale da je u motoru nešto puklo, poslije čega su izgubile kontrolu nad vozilom. Nakon što su primljene u Dom zdravlja u Prijedoru djevojke su puštene kući, a konstatovane su im lakše povrede. Auto je potom, uz pomoć prijedorskih vatrogasaca, izvučen iz rijeke Sane.

Traktorom izvukao desetak auta

Derviš Musić kaže kako se u proteklim decenijama nagledao sličnih slijetanja automobila u Sanu.

“Vjerujte mi, ja sam svojim traktorom dosad najmanje deset auta izvadio iz rijeke. Na ovome dijelu puta je pravac kojim se brzo vozi, a odmah potom i oštra krivina, pa se lako izgubi kontrola nad vozilom”, kaže Musić.

Nezavisne novine
Foto – TVJ Prijedor

Povezane vijesti

DAN GRADA PRIJEDORA: ODRŽAN KONCERT HARISA DŽINOVI... Povodom 16. maja, Dana grada Prijedora, u utorak je na glavnom gradskom trgu održan koncert Harisa Džinovića. Iako je neposredno uoči koncerta pada...
UDRUŽENJE GRAĐANA „ŽIVOT“ PRIJEDOR: HUMANITARNA ZD... Na inicijativu Udruženja građana „Život“ u Prijedoru je otvorena humanitarna zdravstvena ambulanta u kojoj socijalno ugrožena lica imaju pravo na besp...
U SUSRET IZBORIMA: NA PRELIMINARNOM SPISKU 85.902 ... Prijedorčani će glasati na 124 redovna glasačka mjesta, po jedno glasačko mjesto za glasanje u odsustvu i glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima, a...
PRIJEDOR-102 SLUČAJA NASILJA U PORODICI: U PRIHVAT... U prihvatnoj stanici Centra za socijalni rad Prijedor lani su boravile 63 žrtve nasilja u porodici, a od njenog osnivanja 2003. godine ukupan broj kor...
POČELI RADOVI NA IZGRADNJI „SOCIJALNE“ ZGRADE: U S... U prijedorskom naselju Pećani počeli su radovi na izgradnji „socijalne“ zgrade, odnosno, prve zgrade koja se u Republici Srpskoj gradi u okviru Region...
PRIJEDOR: OSNOVATI FOND ZA NAGRAĐIVANJE NAJBOLJIH ... Pri Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske trebalo bi osnovati fond za nagrađivanje i stimulisanje najboljih učenika, prema prethodno usvoj...
GRAD PRIJEDOR DODIJELIO 118 NOVIH STIPENDIJA ZA UČ... Poznati su rezultati konkursa za stipendiranje učenika i studenata grada Prijedora. Ovoga puta su promijenjeni kriteriji. Među 118 novih stipendist...
FILIJALA PIO PRIJEDOR: VRIJEDAN POKLON ZA BEBU ROĐ... Osim poklon paketa koji je dobio od gradonačelnika Prijedora, sin Božane Berić iz Omarske, koji je bio jedina beba rođena u našem gradu 28. juna 2015....