U organizaciji Prijedorčanina Dražena Vrhovca i njegove firme Fantasy Production International RS, na Kozari će 26. i 27.jula biti održan 1. muzički rock festival pod nazivom „Kozara u srcu“.

Na današnjoj pres konferenciji na Mrakovici potvrđena je i lista učesnika koju predvodi čuveni bend Bijelo Dugme.

-Prijedor i Kozara zaslužuju jednu ovakvu muzičku manifestaciju. Festival će biti održan na Benkovcu koji je odlična lokacija za tako nešto. Očekuju nas dva sjajna dana sa velikanima muzičke scene sa Ex-Yu prostora. Bijelo Dugme je najveći bend bivše Jugoslavije. Tu su i Atomsko sklonište, Kerber, Osvajači i mlade snage Tattoo i NoLimitNow. Nadamo se da će na našu krajišku ljepoticu tih dana doći veliki broj posjetilaca, ne samo iz gradova i opština Potkozarja nego i šire – rekao je Dražen Vrhovac.

Osim njega, novinarima su se obratili i direktor Nacionalnog parka Kozara Dragan Romčević, muzički producent Fikret Vukalić Fantom, pjevač Bijelog Dugmeta Mladen Vojičić Tifa, menadžer ove grupe Zoran Jamina Pahulja i portparolka generalnog sponzora M:tela Milica Stojaković.

Na pres konferenciji je potvrđeno da će prve večeri, u srijedu 26.jula, nastupiti grupe Tattoo, Osvajači, Atomsko sklonište i Kerber dok je drugo veče rezervisano za NoLimitNow i Bijelo Dugme sa Goranom Bregovićem, Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem koji su najveće zvijezde rock festa “Kozara u srcu”.

Cijena karata je 10 KM za prvo odnosno 15 KM za drugo veče ili 20 KM komplet ulaznica za oba dana.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto/video – Kozara u srcu
Video – RTRS