heroinPolicijski službenici Sektora kriminalističke policije, Centar javne bezbjednosti Prijedor, su 17.09.2014. godine na osnovu operativne informacije u mjestu Miljakovci, grad Prijedor, u šumskom zemljištu pronašli staklenu teglu zapremine jednog kilograma, a u kojoj se nalazilo 182,1 gram smeđe praškaste materije, koja svojim morfološkim svojstvima podsjeća na opojnu drogu heroin.

Daljim radom a u cilju identifikovanja lica koje bi se moglo dovesti u vezu sa pronađenim predmetima došlo se do operativnih saznanja da pronađeni predmeti pripadaju licu D.R. (1985) iz Prijedora.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, Podružna kancelarija Prijedor i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, policijski službenici su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata kao i putničkog automobila koje koristi navedeno lice, te preduzeli druge istražne i operativno-taktičke mjere i radnje kojom prilikom su prikupljeni tragovi i dokazi koji navedeno lice dovode u vezu sa pronađenom smeđom praškastom materijom, koja svojim morfološkim svojstvima podsjeća na opojnu drogu heroin.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Podružna kancelarija Prijedor biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga protiv lica D.R..

CJB Prijedor