Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2 i Prijedor 1, u okviru kontinuiranog rada na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, preduzeli su niz mjera i radnji, koje su rezultirale rasvjetljavanjem pet krivičnih djela, izvršenih tokom marta i aprila mjeseca ove godine, na području koje operativno pokriva Policijska stanica Prijedor 2.

Preduzimanjem istražnih radnji, izvršena je kriminalistička obrada lica A.DŽ. iz Prijedora.

Tokom kriminalističke obrade lica A.DŽ. utvrđeno je da je osumnjičeno lice u vremenskom periodu od 26.03.2017. godine do 13.04.2017. godine počinilo četiri krivična djela „Teška krađa“ i jedno krivično djelo „Teška krađa u pokušaju“, počinjena nad dva stambena objekta, jednim ugostiteljskim objektom te dvije trgovačke radnje privatnog vlasništva.

Izvršenjem ovih krivičnih djela osumnjičeno lice je iz objekta porodične kuće otuđilo predmete u vidu tehničke robe i kućanskih aparata, iz ugostiteljskog objekta i jedne trgovačke radnje otuđilo novac, dok je iz objekta druge trgovačke radnje pored novca, otuđilo i određenu količinu duvanskih proizvoda raznih robnih marki.

Policijski službenici su pronašli te privremeno oduzeli dio otuđenih predmeta koji potiču iz naprijed navedenih krivičnih djela a koji će u skladu sa zakonom biti vrećeni vlasniku.

Izvršenjem ovih krivičnih djela osumnjičeno lice je pričinilo materijalnu štetu u iznosu oko 4.000 KM, za koliko je ujedno pribavilo i protivpravnu imovinsku korist.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica A.DŽ. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljeni izvještaj za počinjena krivična djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija