Učenici razredne nastave Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Brezičani proteklog petka imali su zanimljive posjete.

Oni su taj dan prvo obišli pogon za proizvodnju slatkiša i prostorije Fabrike „Mira“ u Prijedoru.

Na oduševljenje osnovaca, radnici keksare proveli su dio učenika kroz proces proizvodnje, a kasnije su ih ugostili u restoranu gdje su umali priliku degustirati slatke proizvode.

U nastavku dana učenici su obišli vjerske objekte u Prijedoru.

Uz prethodne dogovore sa pravoslavnim i katoličkim sveštenikom te efendijom, prvo su obišli Crkvu Svete Trojice, zatim Crkvu Svetog Josipa i na kraju Čaršijsku džamiju.

U svim bogomoljama dočekali su ih vjerski službenici koji su učenike upoznali sa osnovnim podacima o istorijatu objekata, građevinskim karakteristikama i drugim posebnostima svakog od njih.

-U školi se zalažemo za to da se klasični nastavni dan u učionici, kada je to moguće, zamijeni direktnim kontaktom učenika sa predmetima učenja. Vlastito iskustvo i precepcija sadržaja o kojima se uči najbolji su i najsigurniji put usvajanja znanja. Tako smo i ovaj put željeli da učenicima ne govorimo o privrednim, istorijskim i vjerskim objektima u učionici nego smo ih poveli da iste neposredno upoznaju i stvore vlastite doživljaje o njima – rekla je Olivera Brdar Mirković, direktorica OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani.

Ona se zahvalila rukovodstvu Fabrike „Mira“ i vjerskim službenicima što su bili odlični domaćini učenicima njene škole.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani