Rudar-Prijedor se, kako su iz njegovog tabora i najavljivali, revanširao Podrinju za proljećni poraz u Ligi za prvaka na svom terenu (1:2) savladavši drugoplasiranog rivala u Janji sa 4:2.

Bila je to, računajući i dva susreta u „Jelen“ Kupu Grada Prijedora peta utakmica „rudara sa Sane“ bez poraza (četiri pobjede i jedan remi, uz gol raazliku od 11:4), a konačno se „probudio“ i Draško Lolić.

Poslije deset zvaničnih mečeva u kojima nije zatresao mreže rivala, postigao je dva gola i sa ukupno 15 Lola je prvi strelac ove sezone u borbama za bodove.

Ognjen Jaćimović, koji je sa „bijele tačke“ potvrdio trijumf svog tima, prati ga sa 14, a raduje da je četvrti put pogodio cilj i Ervin Ćatić, koji je imao dosta pehova i odustva sa treninga.

– Bila je to zaista kvalitetna utakmica, otvorena na obje strane. Gledaoci su uz šest golova mogli da uživaju u prikazanoj partiji oba tima. Prvo poluvrijeme smo dobili sa golom prednosti, ali smo imali dvije-tri prilike da to vođstvo već na odmoru učinimo ubjedljivijim. Podrinje je u nastavku, već u 48.minuti stiglo do izjednačenja, ali od 52.minuta ostalo bez Muhameda Sajtanovića zbog drugog žutog kartona. Ipak, imao je u narednih 15-ak minuta i domaćin svoje šanse da povede, ali smo mi postigli drugi i treći gol. U finišu došlo je do malog opuštanja, što je protivnik kaznio da bi kada smo bili u poziciji da naša četiri igrača krenu ka njemu, golman Boriša Bodiroga skrivio penal i „pocrvenio“, čime je Jaćimović stavio tačku na ovaj susret – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Iako je po svemu Jaćimović zablistao punim sjajem, strateg Prijedorčana ne želi nikog da izdvaja.

Pohvalio je sve momke, jer su do kraja izgarali, pokazavši želju i htijenje, iako je reč o pretposljednjem kolu, da osvoje sva tri boda na neugodnom gostovanju, ali idealnom za igru terenu u Semberiji.

Zanimljivo je napomenuti da je Podrinje u prethodnih 14 mečeva kod kuće primilo samo četiri gola, što trijumf Rudar-Prijedora čini većim, a ujedno napravljena je je i dobra atmosfera pred krajiški derbi u srijedu.

„Narandžasto-crni“ zbog renoviranja „travnatog tepiha“ na Gradskom stadionu biće u Banjaluci od 19 časova „domaćini“ novom šampionu Republike Srpske i povratniku u premijerligašku konkurenciju BiH, ekipi Borca.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Podrinje