dan bez automobila-arhivaGrad Prijedor, će povodom obilježavanja međunarodne kampanje „Dan bez automobila“, čiji je cilj promovisanje alternativnih vidova saobraćaja, u svrhu očuvanja životne sredine, zatvoriti saobraćaj za sva motorna vozila, dana 22.09.2014.god.(ponedjeljak) u vremenu od 11:00 – 14:00 časova u sledećim ulicama:
na dijelu ul.Miloša Obrenovića od Trga M.Zorana Karlice do raskrsnice sa ul. A.Jovana Raškovića; Ul.Akademika Jovana Raškovića u čitavoj dužini; na dijelu ul. Nikole Pašića od raskrsnice sa Zanatskom ulicom do ulaza na parking Dvorana; na dijelu Svetosavske ulice od raskrsnice sa ul.Nikole Pašića do ulaza na parking Jereza, u Zanatskoj ulici od Trga M.Zorana Karlice do ulaza na parking Jereza.

Pozivaju se građani Prijedora, NVO, sportska i ekološka društva da se priključe učesnicima manifestacije,te zajedno sa njima uživaju u alternativnim vidovima saobraćaja,odnosno aktivnostima kao što je pješačenje, vožnja biciklima, vožnja rolerima i sl, sredstvima koja ne zagađuju okolinu, ne prave buku, te na taj način daju svoj doprinos poboljšanju kvaliteta urbanog vazduha, a samim tim i poboljšanju kvaliteta života.

Gradska uprava Prijedor