Školske dane će pamtiti pa lijepom iskustvu i i prijateljima koje su stekli za čitav život.

Maturanti Osnovne škole „Mladen Stojanović“ iz Ljubije zajedničkim okupljanjem u dvorištu škole i svečanim defileom ulicama ove male varošice do glavnog trga, poslali su slike mladosti, ljepote i života.

Jedan od maturanata Ljubije, Goran Kugić kojeg odmilja zovu „Kugla“ u razgovoru za naš sajt kaže da je srećan a ujedno i tužan što je došao i taj dan da se obilježi i zauvjek upiše u istoriju taj poslednji dan zrelosti osnovnog obrazovanja.

Sa dozom sjete na školske dane „Kugla“ je rekao da planira upisati srednju školu za autoelektričara ili neko slično zvanje, jer kako se nada, s tim lako može negdje „vani“ dobiti zaposlenje.

Njegov drugar maturant Bojan Bešir ističe da mu je žao što je taj rastanak uvijek na neki način najgori ali njegov moto „u životu sve je prolazno“ opravdava svaku suzu i tamo negdje sakrivenu đačku bol za školskim danima i prvim iskušenjima.

Obraćajući se okupljenim maturantima i mnogobrojnim mještanima i roditeljima direktorica škole Svetlana Radaković- Ružičić, rekla je da ovo proslava završetka značajne faze u životu svakog učenika i da se u životu mora ići naprijed jer nazad ne postoji.

-Draga djeco kradite znanje jer to nije sramota – dodala je direktorica ove škole.

Nakon kratkog obraćanja ona je uručila nagradu i priznanje učeniku generacije Arminu Kočanoviću iz Donje Ljubije.

Učenici ljubijske škole i ovoga puta kao i prethodnih godina birali su najljepše maturante, pa su za misicu mature izabrali Gordanu Topolić dok su za mistera izabrali Faruka Hasanagića.

Šesnaest maturanata iz Ljubije svoju maturu zajedno sa još šest prijedorskih škola proslavili su u hotelu „Prijedor“.

Brojna poziranja, osmijesi, poneka suza, mladost i ljepota.

Ljubija u svjetlosti nade, budućnosti i života, bar na jedan dan.

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com