Nakon što su u utorak svoje matursko veče imali učenici Osnovne škole “Branko Ćopić”, sinoć je nekoliko škola imalo svoje mature.

Srijeda je bila “rezervisana” za maturante OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor, OŠ “Mladen Stojanović” Ljubija, OŠ “Branko Radičević” Petrovo/Ćela, OŠ “Petar Petrović Njegoš” Busnovi, OŠ “Jovan Cvijić” Brezičani, OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje i OŠ “Desanka Maksimović” Oštra Luka i njihovu matursku proslavu.

Nakon okupljanja ispred OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor, brojnih čestitki i fotografisanja za uspomenu sa roditeljima, rodbinom i prijateljima, formirana je svečana kolona u kojoj su se našli i njihovi profesori.

Maturanti ostalih škola, nakon okupljanja ispred svojih obrazovnih ustanova, autobusima su stigli u Prijedor gdje su se u svečanoj povorci pridružili kolegama.

Svršeni osnovci u defileu su prošetali glavnim gradskim ulicama praćeni brojnim Prijedorčanima, te su se zaputili prema hotelu „Prijedor“ gdje se održalo slavlje povodom kraja njihovog obrazovanja.

Svim maturantima prijedorskih osnovnih škola internet portal www.prijedordanas.com upućuje iskrene čestitke sa željom da uspješno nastave svoje školovanje i da „pametno“ izaberu srednje škole.

Više fotografija možete pogledati OVDJE

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com