Usljed čestih i obilnih kiša koje su u proteklom periodu padale na području Gornje Ravske, putna mreža je još više propala, a najviše štete pričinjeno je na makadanskom putu u ovoj mjesnoj zajednici.

Savjet mjesne zajednice Gornja Ravska u svojim redovnim zahtjevima tražio je od Gradske uprave i Odjeljenja za stabeno-komunalne poslove grada Prijedora da se što hitnije izvrši saniranje određenih putnih pravaca na ovom području kako bi se koliko toliko putna komunikacija održala normalnom.

Iz pomenutog Odjeljenja stigao je odgovor u kojem se navodi da će se sanacija puteva i putne infrastrukture vršiti u skladu sa godišnjim Planom održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Prijedora za 2017.godinu zavisno od raspoloživih finansijskih sredstava.

U odgovoru se još navodi i to da je u toku postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za održavanje ulica i puteva.

U međuvremenu, dok mještani čekaju sanaciju, oni nesavjesni umjesto da zavrnu rukave i sami poprave najkritičnije dijelove puta, oni „uživaju“ u devastiranju istog.

Eksploatacija drvnih sortimenata kobna je za makadamske puteve, a to se najviše vidjelo u zaseoku Tisova.

Tzv. „štrapanje“ balvana po javnom putu, koje je aktuelno u ovom zaseoku, za sobom pored grana ostavlja i kanale za koje nesavjesni sjekači ne mare.

Neki od mještana u neformalnom razgovoru rekli su nam da će pomoć potražiti i od Komunalne policije kako bi sankcionisala one koji čine štetu.

„I da nam asfaltiraju, oni koji sijeku šumu bi taj isti asfalt uništili za mjesec dana. Nesavjesnost i bezobrazluk su im jače strane“, poruka iz ovog kraja.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com