meteoalarm-20septembarVremenske prilike pogoršaće se tokom ovog vikenda, a oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom očekuju nas i početkom nove radne sedmice. Za subotu je izdat narandžasti meteoalarm za područje Prijedora, Banjaluke i Bihaća. Žuti meteoalarm za subotu je označen za ostatak BiH.

Prvog dana vikenda preovladavaće oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine očekuju se lokalno,najviše padavina prognozirano je za Prijedor, Banjaluku i Bihać.

Kada je u pitanju Prijedor, očekuju se lokalni grmljavinski procesi , mjestimično sa obilnijim padavinama većim od 30 litara po kvadratnom metru, lokalno moguće i preko 50 litara po kvadratnom metru.

U nedjelju slično vrijeme, ali će biti manje padavina nego prethodni dan.

Početak radne sedmice obilježit će također oblačno vrijeme, kiša, te lokalni pljuskovi s grmljavinom u većem dijelu zemlje.

„U utorak i srijedu trebalo bi biti stabilnije vrijeme. U Hercegovini više sunca, dok će u Bosni u jutarnjim satima biti magle ili niskih oblaka. Četvrtak i petak ponovo nestabilno vrijeme“, najavljuju meteorolozi.

ATV – agencije