Rudar-Prijedor je u prvenstvu Lige za prvaka dobro otvorio duel sa neugodnim timom Tekstilac Korta golom mladog Davida Kuridže.

U nastavku, pošto je nekadašnji golgeter „rudara sa Sane“ Saša Stijepić pogodio stativu, odbijenu loptu najbolji akter na terenu Vladanko Komlenović sproveo je u mrežu za konačnih 1:1.

– Trebali smo utakmicu da završimo u prvom poluvremenu kada smo stvorili tri-četiri izgledne prilike kroz „zgusnutu“ odbranu Tekstilca koji je igrao na polukontre i kontre. Nismo ih sem vođstva realizovali, a u drugom dijelu stigla nas je kazna za promašaje. Pred kraj nedostajalo je koncentracije Drašku Loliću i Ognjenu Jaćimoviću da ipak izvučemo tri boda, ali možemo biti zadovoljni i ovim ishodom – rekao je trener Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

Dervenćani su drugi put ove sezone na prijedorskom Gradskom stadionu igrali 1:1, uz jesenju pobjedu kod kuće od 2:0 i nedavni okršaj ovih rivala okončan bez golova.

– Zadovoljan sam izdanjem svoje ekipe. Pred kraj prvenstva bodovi i nisu toliko bitni, jer se odavno zna ko je novi prvak. Smatram da su momci na ovom neuslovnom terenu pružili maksimum protiv jednog dobrog protivnika, a da je neriješen rezultat najrealniji – naglasio je trener Tekstilac Korta Zoran Dragišić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com