rudar prijedor-podgrmec-foto (1)Rudar-Prijedor se zasluženo plasirao u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, pošto je u najboljoj igri ove jeseni, na veoma dobrom terenu u Ljubiji, savladao prvoligaša FBiH, ekipu Podgrmeča, najubedljivijom ovosezonskom pobjedom od 3:0.

Od samog početka izabranici trenera Darka Nestorovića, koji je na klupi odmarao Vedrana Kantara, Igora Mirkovića, Sinišu Radoju i Dejana Kojića, diktirali su tempo.

Već u 6. minuti Saša Stijepić, koji se dobro „otvarao“ okružen dvojicom protivničkih igrača, zaprijetio je sa oko 15 metara, ali je lopta otišla preko prečke. U 13. minuti kapiten Borislav Mikić odlično tuče iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali tik kraj desne stative Almina Abdihodžića. Samo dva minuta kasnije autoritativni sudija Dragan Petrović iz Banjaluke, koji je dobro vodio meč, poništio je opravdano zbog ofsajda gol Mikića glavom. Abdihodžić je zaustavio šuteve Ace Đokića 18., agilnog Nebojše Šodića u 23. i Milenka Devušića u 26.minuti.

Ipak, zeleno-crni su terensku nadmoćnost krunisali u 36. minuti. „Povratnu“ loptu sa lijeve strane od Devušića, Đokić je uputio ka golu sa oko 25 metara, Abdihodžić je samo odbio, a Mikić se našao na pravom mjestu i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0.

rudar prijedor-podgrmec-foto (2)Četiri minute kasnije najbolji akter susreta Devušić, koji je bio pokretač akcija „rudara sa Sane“ centrirao je sa lijeve strane, a Rastko Rokvić u engleskom stilu glavom zakucao loptu u mrežu gostiju iz Sanskog Mosta za rezultat 2:0 kojim se otišlo na odmor.

U nastavku Prijedorčani nisu previše zapinjali, a svi pokušaji pulena trenera Benjamina Ključanina, s obzirom da je sigurna odbrana domaćih stajala „visoko“ završavali su se intervencijama golmana Dalibora Kozića, čije su reakcije bile pravovremene.

U 65. minuti pokušao je Đokić, a na suprotnoj strani u 80. minuti Demir Jakupović propustio šansu da postigne počasni pogodak, kada je kraj istrčalog Kozića glavom poslao loptu kraj gola.

Trijumf prvoligaša Republike Srpske, kao lijepu uvertiru pred gostovanje višegradskoj Drini HE, „ovjeren“ je u posljednjim trenucima.

„Rezervista“ Ajdin Redžić je lijepo prošao po desnoj strani, centrirao ka svojim napadačima, a Adnan Kaltak je, autogolom, skrenuo loptu iza leđa Abdihodžića za konačan rezultat 3:0.

rudar prijedor-podgrmec-foto (6)Rudar Prijedor-Podgrmeč 3:0(2:0)

Ljubija
Stadion: Ljubija
Gledalaca: 250
Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka) 7,5
Strijelci: Mikić u 36., Rokvić u 40. i Kaltak (autogol) u 90.minuti
Žuti kartoni: Pekija (Rudar-Prijedor), Lukhodžić, N.Hodžić, Pudić (Podgrmeč)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 7 (od 88. Petrović -), Šodić 7, Saničanin 7, Stakić 7, Pekija 7, Đokić 7, Ćulum 7, Mikić 7,5 (od 87. Pušac -), Stijepić 7, Devušić 7,5, Rokvić 7,5 (od 85. Redžić -)

PODGRMEČ:
Abdihodžić 6,5, A.Kukavica 6 (od 79. Omanović -), E.Kukavica 6,5,Jusović 6, Lukhodžić 6, Muzgonja 6,5, Jakupović 6,5, N.Hodžić 6,5, Kaltak 5,5, Brkić 5,5 (od 46. Pudić 5,5), Babović 6 (od 38. I.Hodžić 6)

Igrač utakmice: Milenko Devušić

N.Đerić/A.Drakulić
rudar prijedor-podgrmec-foto (3) rudar prijedor-podgrmec-foto (4) rudar prijedor-podgrmec-foto (5) rudar prijedor-podgrmec-foto (7) rudar prijedor-podgrmec-foto (8) rudar prijedor-podgrmec-foto (9)