Osnovna škola iz Trnopolja i gradska biblioteka iz Prijedora pored istog imena „Ćirilo i Metodije“ imaju još nešto zajedničko – sve učenike od prvog do petog razreda, koji su postali njeni novi članovi.

Oni su na zajedničkom času održanom u holu škole pažljivo slušali bibliotekarku Marijanu Novaković iz gradske biblioteke, koja im je čitala odabrane bajke.

-Naša škola njeguje saradnju sa svim ustanovama koje su „produžena ruka“ u vaspitno-obrazovnom procesu, sa ciljem izvođenja naših učenika na pravi put. Nastojimo da svi oni sadržaji koji tome doprinose, budu dostupni našoj djeci – rekla je Maja Bjeljac, direktorka OŠ „Ćirilo i Metodije“ Trnopolje.

-Saradnja između školske i gradske biblioteke ima za cilj promovisanje važnosti čitanja, njegovanje kulture govora i pisanja, proširivanje vidika i produbljivanje znanja. Pored toga, želimo da naši učenici razviju interes za pisanu riječ, u smislu da možda jednom sami postanu autori nekih djela – istakla je školski bibliotekar Natalija Jovović

Zajedničkom času prisustvovali su svi učenici sa svojim učiteljima i školskom bibliotekarkom.

Tom prilikom djeca su aktivno učestvovala u razgovoru sa gošćom iz gradske biblioteke.

U školi se nadaju da će saradnja ove dvije ustanove biti nastavljena i proširena.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com