Komemoracija povodom iznenadne smrti Drage Tadića, zamjenika gradonačelnika Prijedora i predsjednika Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata u gradu na Sani, održana je danas u sali Pozorišta Prijedor.

Od Tadića su se oprostili gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, njegov prijatelj Vlado Reljić i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i prvi čovjek SNSD-a.

Opraštajući se od svog zamjenika, gradonačelnik Đaković je rekao da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak za grad Prijedor i sve njegove stanovnike.

-Drago je bio čovjek razuma i istine koji se cijeli život borio za prava građana Prijedora i Republike Srpske. Nastavićemo sa idejama koje smo zajedno imali i projektima koje smo planirali realizovati u budućnosti – istakao je Đaković.

Predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik je istakao da je Tadić u ovoj stranci obavljao značajne dužnosti, od odbornika, poslanika i predsjednika Gradskog odbora pa sve do zamjenika gradonačelnika Prijedora.

-Bio je tih i nenametljiv čovjek, nikada bučan. Jedino što je bilo bučno, jeste način kako je otišao iznenada. To nas je sve zateklo, a pogotovo mene, jer smo imali niz dogovora kako dalje da se krećemo. Ostaće mi u sjećanju kao dobar čobjek koji je neizmjerno volio Prijedor i Republiku Srpsku, kao čovjek koji nije odustajao od osnovnih vrijednosti u politici i u životu – rekao je Dodik.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je smrt njegovog zamjenika Drage Tadića nenadoknadiv gubitak kako u lokalnoj administraciji, tako i u gradu uopšte.

Obraćajući se okupljenima Vlado Reljić je evocirao zajedničke uspomene sa Dragom na dane djetinjstva i mladosti, na posao u RŽR „Ljubija“, trenutke u odbrambeno-otadžbinskom ratu i nakon njega, tokom izgradnje Republike Srpske, pa sve do Tadićeve iznenadne smrti.

Osim porodice i prijatelja, komemoraciji posvećenoj Dragi Tadiću prisustvovali su visoki predstavnici društveno-političkog života Prijedora i Republike Srpske.

Drago Tadić, zamjenik gradonačelnika Prijedora i predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor iznenada je preminuo u ponedjeljak u 59. godini života.

Tadić će biti sahranjen na gradskom groblju Pašinac, a pogrebna kolona kreće u 13:00 časova ispred porodične kuće.

Tekst i foto – aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com