Rudar-Prijedor je prekinuo seriju poraza u Ligi za prvaka i poslije tri „vezana“ neuspjeha slavio u Gradišci protiv Kozare sa minimalnih 1:0.

Iako je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac imao problema sa igračkim kadrom zbog brojnih povreda i izostanka „požutjelog“ iskusnog „štopera“ Novice Petrovića njegovi izabranici su se „izdigli“ kada je to bilo najpotrebnije.

Ognjen Jaćimović je bio čovjek odluke, a sada Draško Lolić i on imaju po 13 golova ove sezone i najbolji su strijelci „rudara sa Sane“.

– Veoma bitan trijumf za našu ekipu da se vratimo na pobjednički kolosijek i izađemo iz rezultatske krize u kojoj smo bili. Kozara je još jednom potvrdila da ima kvalitetan tim, ali smo, zahvaljujući disciplinovanoj igri, pridržavajući se zahtjeva stručnog štaba, na kraju zasluženo slavili i u Prijedor donijeli sva tri boda. Sa potrebnom dozom samopouzdanja okrećemo se sljedećoj utakmici, a želja nam je da protiv uvijek neugodnog Tekstilac Korta iz Dervente upišemo novu „trojku“ i obradujemo konačno svoje vjerne navijače – istakao je Jaćimović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com