U organizaciji Kuglaškog kluba Rudar“ Prijedor, protekle subote na kuglani „Kozara“ u Gradiškoj, održan je tradicionalni, 5.Omladinski memorijalni turnir „Dejan Hrgar“.

Na ovom turniru je učestvovalo 20 omladinaca (U-23) iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Turnir je otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, dok je početni hitac, osim njega, „bacio“ i zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić.

Prisutnima su se obratili i Davor Glišić, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Gradiška, Jovan Kerečki predstavnik kuglaša iz Srbije, Salko Lukhodžić ispred kuglaša iz Visokog, Dušan Kudra ispred kuglaša „Borca“ iz Banja Luke, te predsjednik KK „Rudar“ Prijedor Bojan Hrgar.

Hrgar je tom prilikom uručio zahvalnice gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću, Darku Lackoviću predsjedniku UO KK „Kozara“ Gradiška, Dušanu Kudri predsjedniku UO KK „Borac“ Banja Luka te Darku Iliću domaćinu kuglane u Gradiškoj.

Prvo mjesto sa oborena 634 čunja osvojio je Bojan Kličarić iz Srbije, član KK „Crvena Zvezda“ Beograd.

Drugoplasirani je bio njegov klupski kolega Nemanja Balać sa oborena 622 čunja dok je treći bio Nemanja Galić iz BiH član KK „Zabok“ iz Zaboka (Hrvatska) sa oborenim 621 čunjem.

-Pored vrhunskih rezultata mladih kuglaša turnir je obilježilo i lijepo druženje gostiju i učesnika na način kako to i dolikuje kuglašima. Na ovaj način njegujemo izuzetno dobre odnose sa našim prijateljima kako iz BiH tako i iz Srbije a već imamo najave za učešće na sljedećem turniru i omladinaca iz Hrvatske. Moram istaći i izuzetnu saradnju sa prijateljima iz Gradiške gdje tokom cijele godine održavamo treninge i igramo prvenstvene utakmice a evo održavamo i naš turnir. Ovo je dobar primjer jedne izuzetne saradnje između dva grada – rekao je Bojan Hrgar, predsjednik KK „Rudar“ Prijedor.

Uoči početka turnira održan je i prijateljski revijalni susret u kojem je ekipa „Prijatelji Rudara“ bila bolja od prijedorskog kuglaškog prvoligaša rezultatom 7:1.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – KK „Rudar“ Prijedor