knjige za ucenike sa poplavljenih podrucja (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić uručio je danas 173 kompleta udžbenika i školskog pribora za učenike iz poplavljenih naselja, za šta je izdvojeno oko 11.000 KM.

“U okviru pomoći porodicama koje su stradale u majskim poplavama, mi smo donijeli odluku da pomognemo i nabavku knjiga, pa smo danas podijelili udžbenike i školski pribor za učenike u naseljima Raškovac, Tukovi i Gomjenica”, rekao je Pavić.

Pavić kaže da je ova akcija provedena u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Udruženjem porodica sa četvoro i više djece i mjesnim zajednicama, koje su napravile spisak za učenike za koje su smatrali da treba da dobiju knjige.

Direktor Osnovne škole /OŠ/ “Branko Ćopić” Sanja Munjiza rekla je da je ovakav gest gradske uprave za svaku pohvalu.

U Područnoj školi u Gomjenici, koju pohađa 110 učenika, a koja je u maju poplavljena, u toku su radovi na obnovi školske zgrade, koji bi trebalo da budu završeni do kraja septembra.

knjige za ucenike sa poplavljenih podrucja (2)Za razliku od gomjeničke, područna škola u Tukovima, koja pripada OŠ “Dositej Obradović”, u takvom je stanju da je donesena odluka da se ruši i gradi iznova, a ne da se rekonstruiše postojeći montažni objekat.

Učenici područnih odjeljenja osnovnih škola Tukovi i Gomjenica nastavu su i neposredno nakon majskih poplava u Prijedoru pohađali u matičnim školama “Dositej Obradović” i “Branko Ćopić”, a troškove prevoza đaka snosila je gradska uprava. Sa tom praksom je nastavljeno i u novoj školskoj godini.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić