Neformalna grupa mladih iz Prijedora održaće turnir “Loptica pomirenja” 22.05.2017. godine s početkom u 11:00h u Prijedoru, ispred prostorije Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“.

Cilj doprinijeti pomirenju, razumijevanju i poštivanju različitosti među mladima, učestvovaće 20 mladih Prijedorčana sa smetnjama u razvoju i oko 10 mladih iz zajednice.

Turnir će doprinijeti poboljšanju komunikacijskih vještina, smanjenju predrasuda, poboljšanju motorike i pažnje, poboljšanju tolerancije i izgradnji međusobnog povjerenja i pomirenja.

Turnir „Loptica pomirenja“, s ciljem povećanja samopouzdanja učesnika, vodiće Gorana Babić. Učesnici će biti slobodni da izraze svoje sportske vještine i da pokažu spremnost za timski rad.

Radionica je dio projekta “Loptica pomirenja“ koji je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.