Komšijski derbi klubova sa teritorije grada Prijedora u okviru 26.kola prvenstva Regionalne lige RS-grupa Zapad u Hambarinama pripao je zasluženo gostima iz naselja sa imenom rijeke, desne pritoke Sane.

Ujedno na pretposljednjoj poziciji „odlijepili“ su se na sedam bodova od „fenjeraša“ Sloge DIPO (Donji Pogradci) primaknuvši se Ravni iz Međeđe na tri boda, dok za svojim rivalom zaostaju šest „koraka“, OFK Brdo: FK Gomjenica 1:3.

Od samog početka susreta na „Vedrom polju“ vidjelo se da su izabranici trenera Igora Mršića željniji nadigravanja.

Već u 3.minuti Dario Radanović iz povoljne pozicije je tukao preko gola, a tri minuta kasnije ušavši u kazneni prostor sa desne strane mogao je i sam da završi akciju, tražio je Stefana Stojić do kojeg je došla lopta, ali nije pogodio cilj.

Još jednom je Radanović u 22.minuti bio u šansi, ali je njegov udarac sa desne strane zaustavio Adnan Čaušević.

Zaprijetili su u 30.minuti i „brđani“, ali u dva pokušaja, takođe sa desne strane šesnaesterca na suprotnoj strani Armin Mešić ne uspijeva da „matira“ odličnog Mlađena Dragića.

Najbolji akter meča Mihajlo Mijatović bio je u 37.minuti nadomak pogotka, ali 4 minuta kasnije, kada je prihvatio „dubinsku“ loptu kapitena Darka Tadića, krenuo je sam ka Čauševiću i bez većih problema kraj njega zatresao mrežu za 0:1.

Da se i tim Amira Kaltaka neće lako predati, vidjelo se u nastavku, kada je bio agresivniji.

Mešić je u 63.minuti oklijevao pred protivničkim golom, ali Damir Gredelj osam minuta kasnije sa lijeve strane pogodio je suprotan ugao za izjednačenje 1:1.

I ulazak Ivana Šakića koliko-toliko je povezao redove domaćih, a u 75.minuti pokušao je pomenuti igrač da sa 18 metara iznenadi M.Dragića, koji je „izvadio“ loptu iz desnog ugla.

U 78.minuti, Bojan Draganić je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara sa desne strane gotovo od aut-linije, a Mijatović iz prve „volejom“ zahvatio loptu i produžio joj let u mrežu, za aplauze svih prisutnih i novu prednost Gomjeničana 1:2.

Tri minuta kasnije Tadić je prihvatio loptu ispred šesnaesterca i poslao je u donji lijevi ugao Čauševića, a iako je do kraja bilo pokušaja na obje strane rezultat je ostao nepromijenjen.

OFK Brdo: FK Gomjenica 1:3(0:1)

Hambarine
Stadion: Vedro polje
Gledalaca: 70
Sudija: Miloš Kovačević (Prijedor) 7
Strijelci: Gredelj u 71. za Brdo, a Mijatović u 41. i 78. i Tadić u 81.minuti za Gomjenicu
Žuti kartoni. Miljević (OFK Brdo), Radanović, Davidović (Gomjenica)

OFK BRDO:
Čaušević 6,5, Đug 7 (od 31. D.Mujadžić 6), Selimović 6,5, Karupović 6,5, Borovac 6, Mešić 6,5 (od 82. Kljajić -), Miljević 6 (od 55. Šakić 6,5), Kaltak 6,5, Gredelj 7, Sarhatlić 6, Aleksić 7

GOMJENICA:
M.Dragić 7, V.Dragić 7, Tadić 7,5, Draganić 7,5, Torbica 6 (od 84. Davidović -), Kreća 7, Stojić 7, Radanović 6,5 (od 88. Pantoš -), Đurkić 7, Čorokalo 6,5 (od 72. Vasiljević -), Mijatović 8

Igrač utakmice: Mihajlo Mijatović (Gomjenica)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com