Fudbaleri kluba iz grada na Sani, FSA Prijedora, savladali su Partizan sa 4:3 i sa sedme pozicije i 34 osvojena boda mirno iščekuju posljednja četiri kola prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad.

U njima imaju težak raspored s obzirom da će ugostiti dvije najbolje ekipe, Dubrave i Karanovac, očekuje ih gostovanje Čelincu, a u posljednjem su slobodni.

Da su u otvorenoj igri, završnice akcija rivala na stadionu „Poljana“ bile preciznije, oba tima mogla su postići bar još toliko golova.

Ispromašivali su se kod domaćih Miloš Stević, a u redovima gostiju Benjamin Delismajlović, od kojih se očekuju golovi, ali i golmani iskusni Nikola Karanović, odnosno mladi Dejan Milinković, u tim situacijama bili su na visini zadatka i osujetili njihove promašaje.

Tragičar susreta bio je Milan Gavrilović.

Već u 2.minuti, loptu koju je uputio sa desne strane u šesnaesterac Miloš Rudak, kapiten sastava trenerskog tandema Nenad Bašić-Dragan Antonijević, nespretno je zahvatio glavom i kraj istrčalog Karanovića poslao je u mrežu za 1:0.

U 15.minuti najzapaženiji pojedinac Kostajničana Milan Zec sa oko 17 metara pogodio je donji desni ugao za izjednačenje 1:1.

Čovjek odluke i najbolji akter meča bio je Vedran Mršić.

Prvo je u 36.minuti odbijenu loptu iz protivničkog kaznenog prostora sa oko 20 metara po sredini gola poslao pod prečku za 2:1, a samo minut kasnije „stuštio“ se sa desne strane pred gol i „matirao“ nemoćnog Karanovića za vođstvo od 3:1 i ishod prvog poluvremena.

U nastavku bilo je prilika na obje strane, ali tek u 63.minuti, nakon pokušaja Vedrana Šunića da savlada Karanovića, lopta je došla do Gorana Kotarana koji je sa ivice šesnaesterca „topovskim“ udarcem smjestio na pravo mjesto za 4:1.

Momcima trenera Nede Zdjelara otežao je ubrzo posao Gavrilović, kada je poslije žutog kartona, prigovorio sudiji Branku Torbici, koji mu je pokazao put u svlačionicu.

To Partizan nije obeshrabrilo da atakuje.

U 78.minuti Stevo Kovačević je asistent Zecu za njegov drugi pogodak i 4:2.

Golman FSA Prijedor, Milomir Novaković, što postaje „moda“ u prijedorskom fudbalu u „nedostatku“ igrača, zaigrao je u finišu i, što mu i nije zamjeriti, stavio pečat na reviju promašaja, ne pogodivši sam gotovo sa „peterca“, da bi kapiten rivala u 88.minuti stavio tačku na golijadu za konačnih 4:3.

FSA Prijedor: Partizan (Kostajnica) 4:3(3:1)

Prijedor
Stadion: Poljana
Gledalaca: 60
Sudija: Branko Torbica (Prijedor) 7
Strijelci: Gavrilović (autogol) u 2., Mršić u 36. i 37. i Kotaran u 63. za FSA Prijedor, a Zec u 15. i 78. i Knežević u 88.minuti za Partizan
Žuti kartoni: Šunić, Stević, Novaković (FSA Prijedor), Kantar, Gavrilović, Knežević (Partizan)
Crveni karton: Milan Gavrilović (Partizan) u 65.minuti

FSA PRIJEDOR:
Milinković 6,5, Rečević 7,5, Ikanović 7, Čačić 6,5, Galonja 7, Stević 6, Mršić 7,5, Rudak 7, Šunić 6,5 (od 75. Novaković -), Kotaran 7, Bilaković 6,5

PARTIZAN:
Karanović 6,5, Zgonjanin 6,5 (od 46. Slijepac 6,5), Gavrilović 5,5, Grbić 6,5 (od 46. Slijepčević 6,5), Tintor 6,5, Zdjelar 7, B.Delismajlović 6, Kantar 6,5, Kovačević 7, Knežević 7, Zec 7,5

Igrač utakmice: Vedran Mršić (FSA Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com