Ni u četvrtom ovosezonskom odmjeravanju snaga fudbaleri Rudar-Prijedora nisu uspjeli da savladaju Drinu, a kada im se pridodaju dva iz prošlog prvenstva premijerligaške konkurencije, uz jedan remi, pet puta su poraženi od Zvorničana.

Bio je ovo u Ligi za prvaka Srpske treći uzastopni neuspjeh izabranika trenera Zlatka Jelisavca.

Ostalo je na kraju minimalnih 0:1, jer je golman „rudara sa Sane“ Đorđe Šarac u finišu bio na visini zadatka i spriječio sastav koji vodi iskusni strateg Mile Lazarević da trijumf učini ubjedljivijim.

-Neka ne zvuči kao alibi, ali nedostajali su nam u zadnjoj odbrambenoj liniji povrijeđeni Aleksandar Vojnović i Ognjen Davidović, te u završnim akcijama Milan Šakić, jer je morao da pauzira zbog žutih kartona. Nije nam lako bilo poslije gola Stefana Stojanova na samom otvaranju meča. Ipak, nije da se moji saigrači nisu trudili, bilo je i situacija iz kojih smo mogli da stignemo bar do izjednačenja. Iskustvo je bilo na strani gostiju i preostaje nam da im čestitamo na pobjedi, a okrenemo se narednom meču u krajiškom derbiju u Gradišci protiv Kozare – rekao je Šarac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com