fk gomjenica-grbGomjenica „gazi“ redom u prvenstvu Četvrte lige FSP Prijedor. Poslije pobjede nad drugoplasiranom ekipom OFK Željezničara iz Ravnica, dobila je još jedan derbi. Prijedorčani su kao domaćini savladali do ovog kola trećeplasiranu Mrakovicu iz Kozaruše sa 2:1.

Pored lidera, koji ima i odličnu gol razliku od 12:1, još uvijek je bez poraza još samo Knežopoljac iz Knežice, koji je identičnim rezultatom 2:1 pobijedio Radnik Urije iz Prijedora.

U Dobrljinu Slaven je bio bolji od Kozare iz Donjih Orlovaca, slavivši sa 4:2, u Busnovima Brzi je porazio Plamen iz Donjeg Vodičeva sa 2:1, igrajući po protokolu kao gost, jer su rivali zamijenili domaćinstvo.

Odložen je meč OFK Željezničara i Bratstva te susret OFK Berek 1975 (Prijedor)-Sloga (Rakelići).

TABELA: Gomjenica 12, Knežopoljac 8, Slaven i Brzi po 7, OFK Željezničar (-1) i Mrakovica po 6, Kozara i Sloga (-1) po 4, Bratstvo (-1), Radnik Urije i Plamen po 3 i OFK Berek (-1) bez bodova.

Parovi 5.kola, koje je na programu u nedjelju, 21.septembra: Radnik Urije-Slaven, Kozara-OFK Berek 1975, Brzi-Gomjenica, Mrakovica-OFK Željezničar, Sloga-Plamen, Bratstvo-Knežopoljac. Sve utakmice počeće u 16 časova.

N.Đerić/A.Drakulić