U susretu rivala, ne tako davno, iz borbi premijerligaške bh. konkurencije, Rudar-Prijedor danas dočekuje Drinu, koja je u Ligi za prvaka ostvarila četiri pobjede i doživjela samo jedan, minimalan poraz (0:1) na gostovanju novom šampionu Srpske, banjalučkom Borcu.

„Rudari sa Sane“ kojima su mnogi prije početka sezone proricali borbu za opstanak, plasmanom u „plej-of“ sa drugog mjesta, premašili su sva očekivanja, a šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac izvukao je maksimum od svojih izabranika.

Izvjesno je da postoji dobra osnova i „kostur“ igračkog kadra sa momcima poniklim u ovoj sredini i u regiji, ali ga treba i zadržati.

-Zvorničani imaju iskusnu ekipu u kojoj su imena poput Aleksandra Kikića, Dejana Raševića, Danijela Ćuluma, Stefana Stojanova i ostalih. Očekujemo jednu „tvrdu“, čvrstu utakmicu, a biće to nova prilika za dokazivanje našim mladim igračima. Preostale utakmice, kako u prvenstvu, tako i Kupu grada Prijedora, poslužiće im da se nametnu – naglasio je Jelisavac.

U sastavu prijedorske ekipe sigurno neće biti Milana Šakića, jer mora da odradi kaznu zbog tri žuta kartona, kao ni Vedrana Panića, pošto je nezadovoljan što mu nisu ispunjavani dogovorni uslovi neposredno pred krajiški derbi u Banjaluci napustio klub.

Na povrede su se žalili Stefan Gavranović, Ognjen Davidović i kapiten Nemanja Marić, kojih nije bilo u sastavu protiv Borca, ali nije isključeno da neki od njih budu u startnoj postavi.

Prijedorčani ove sezone nisu uspjeli da savladaju Drinu, kod kuće su remizirali (1:1), a na njenom terenu oba puta poraženi identičnim rezultatom 2:1.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com