Nastavljena je sednica Narodne skupštine RS na kojoj poslanici raspravljaju o predlogu Vlade da proda 64,9 odsto državnih akcija RŽR “Ljubija” za 92 miliona KM “Izrael investment grupi”.

11.11 – U Narodnoj skupštini očekuje se dolazak predsednika DNS Marka Pavića, koju se protivi nameri koaliciionih kolega Milorada Dodika i Petra Đokića da prodaju “Ljubiju”.

Tihi protest

U blizini parlamenta nalazi se nekoliko radnika “Arselor Mitala” koji od juče protestuju protiv ovakve prodaje, a njima će se uskoro pridružiti kolege iz Prijedora.

Oni su stigli u banjalučki park “Mladen Stojanović”. U početku ih je obezbeđivala Jedinica za poršku MUP RS, ali su ubrzo seli u kombi i otišli.

-Što “kornjače” odoše? Naljutili se – dobacivali su radnici.

Radnici su u strahu da će izgubiti posao jer je njihov sadašnji poslodavac “Arselor Mital” zapretio da će se povući iz Prijedora ukoliko vlasnik rudnika “Ljubije” postane IIG.

Podsećamo, rudnik “Ljubija” i “Mital” ranije su formirali zajedničko preduzeće “Arselor Mital”.

Na sednici je trebao da bude razmatran i predlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu podrške zapošljavanju, ali je ova tačka povučena sa dnevnog reda na zahtev Vlade Srpske.

EuroBlic