Policija je uhapsila Miloša Rakića, osuđivanog nasilnika, nakon što je u poslednjem napadu pretukao inspektora Policijske uprave Prijedor nanevši mu povrede, saznaje “EuroBlic”.

Rakić je bez povoda šakom u glavu više puta udario inspektora Borislava Radovanovića, a zatim pobegao.

Iz PU Prijedor su potvrdili da je osumnjičeni nasilnik uhapšen, te da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih dela,

– Nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenog će PU Prijedor podneti izveštaj zbog počinjenih krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nanošenja povreda – izjavila je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Radovanović je za “EuroBlic” ispričao da nakon napada strahuje za ličnu i bezbednost svoje porodice.

Napad je, kako ocenjuje inspektor, bio podmukao.

– Kao i svakog drugog dana došao sam oko 22 časa po suprugu, koja radi u jednoj prodavnici. Pozdravio sam se sa vlasnikom i pružio ruku nepoznatom mladiću. Iznenadio sam se kada sam od tog mladića umesto pozdrava dobio udarac šakom u bradu uz komentar: “Šta ti meni pružaš ruku?!” – ispričao je Radovanović.

Ubrzo je inspektor slučaj prijavio policiji, a nasilnik je nastavio sa verbalnim pretnjama.

– Sve se odigralo u par sekundi. Pokušavao sam da se prisetim da li mi je taj mladić poznat, da li sam ga nekada hapsio, ali shvatio sam da ga uopšte ne poznajem. Kada sam pozvao policiju, napadač je počeo da psuje i mene i policiju i ponovo nasrće kao da će me udariti, ali ga je vlasnik prodavnice uspeo smiriti, pa sam se i ja opustio i okrenuo mu leđa, naivno – ispričao je Radovanović.

U trenutku kada je nasilniku okrenuo leđa i pokušao da izađe iz prodavnice, Radovanović je zadobio mnogo jači i podmukliji udarac zadobivši povrede.

– Ovog puta nasilnik je iskoristio priliku i napao me sa leđa udarivši me opet u glavu, ali mnogo jače nego što je to učinio prvi put. Nakon napada je seo u auto i pobegao – ispričao je Radovanović.

Begunac Rakić od ranije je poznat po nasilničkim ispadima, a mete su mu uglavnom policijski službenici MUP RS. Osim što napada inspektore i ulazi u otvorene sukobe s njima, Rakiću je uspelo da ubedi i kompletno pravosuđe Republike Srpske, koje je upravo na osnovu izjave Rakića osudilo policajca Miloša Grbića iz Ljubije kod Prijedora na pravosnažnu kaznu od 18 meseci zatvora.

Zanimljivo je da je tokom postupka protiv Grbića sud verovao onima koji su zakon prekršili više puta, ali ne i policiji.

Dosije “Rakić”

Da je Miloš Rakić osoba koja je često u sukobu sa zakonom govori i podatak da je protiv njega do danas podneseno 16 izveštaja zbog počinjenih krivičnih dela. Rakiću su izrečeni i prekršaji u ukupnom iznosu od 16.000 maraka.

U februaru ove godine Rakić je “opel kadetom” u pijanom stanju tokom vožnje prvo preprečio put, a zatim tokom vožnje u više navrata udario u “golf” službenika MUP RS Slađana D. iz Prijedora.

EuroBlic