Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, policijski službenici PS Kostajnica su u nedjelju, 14.maja oko 10:40 časova, u nastavku akcije kodnog naziva „Tabacco“, u Kostajnici izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW Passat“ kojim je upravljalo lice S.M. iz Banja Luke.

-Prilikom kontrole u vozilu je pronađeno i privremeno oduzeto deset pakovanja rezanog duvana ukupne količine 4.925 grama i 50 šteka cigareta različitih vrsta bez akcizne markice, za koje lice nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu robe. Istog dana lice S.M. lišeno je slobode te je izvršena kriminalistička obrada – potvrđeno je iz PU Prijedor.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, kojem će po dokumentovanju i kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj protiv lica S.M. za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Iz PU Prijedor podsjećaju da su u prethodnom periodu policijski službenici ove uprave u sklopu akcije „Tabacco“, oduzeli ukupno 505,5 kg rezanog duvana i 3.428 kutija različitih vrsta cigareta, bez akciznih markica ili sa akciznim markicama drugih država.

Aktivnosti na realizaciji akcije kodnog naziva “Tabacco“ nastavljaju se i u narednom periodu.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – PU Prijedor