rudar prijedor-podrinje-odjavaRudar-Prijedor je savladao Podrinje iz Janje sa minimalnim rezultatom 1:0, kao i prethodnog protivnika, Krupu iz Krupe na Vrbasu, kojeg je zbog renoviranja glavnog terena Gradskog stadiona, takođe ugostio u Omarskoj. Strijelac odlučujućeg gola bio je Siniša Radoja u drugoj minuti, udarcem sa „bijele tačke“, pošto je prethodno u kaznenom prostoru gostiju oboren Dejan Kojić.

-Bila je ovo antipropaganda fudbala, jer se na teškom terenu lopta nije mogla kontrolisati i najvažnije je bilo da se niko od igrača i jedne i druge ekipe ne povrijedi. Čestitam svojim momcima, jer, ipak, uspjeli su da stvore pet izglednih prilia, ali nas je kao i u prethodnim mečevima pratila slaba realizacija. Ipak, mislim da je naša pobeda sasvim zaslužena – rekao je šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestorović.

Najbolji pojedinac bio je vezni igrač Igor Mirković, koji je, u odnosu na prošlu sezonu, kada nije iskazao svoje kvalitete, kao „preporođen“ te je potvrdio da je u dosadašnjem toku prvenstva bio jedan od najistaknutijih prvotimaca u redovima „rudara sa Sane“.

-Nije bilo lako na psihološkom planu igrati odloženu utakmicu. Smogli smo snage da budemo motivisani, a što se mreža rivala nije zatresla „krivac“ je i moj bivši saigrač iz bijeljinskog Radnika, golman Dragan Đorđić, jer je odlično branio. Najvažnije je da smo osvojili tri boda, vratili samopouzdanje, poslije poraza u Derventi od Tekstilca i obradovali naše simpatizere posebno vjernu navijačku grupu „Alkohol bojs“ – istakao je Mirković.

Prijedorčane već u srijedu očekuje novi ispit, pošto u šesnaestini finala Kupa BiH u Omarskoj dočekuju komšije iz Sanskog Mosta, prvoligaša FBiH, ekipu Podgrmeča, prvoosnovanog kluba na teritoriji prethodne zajedničke SFR Jugoslavije, 4.aprila 1944.godine. Izvjesno je da će susret krajiških rivala privući veliku pažnju i interesovanje poklonika „najvažnije sporedne stvari na svijetu“.

N.Đerić/A.Drakulić