dezinfekcijaVodosnabdjevanje Prijedora iz distributivne mreže je uredno i provodi se uz pojačano hlorisanje, ali je u poplavljenim naseljima Raškovac, Tukovi i Gomjenica potrebno ispumpavanje vode i dezinfekciju bunara, saopšteno je danas iz Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

„S obzirom na zahtjeve građana sa terena, predlažemo da se razmotri mogućnost angažovanja Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor na ispumpavanju vode iz bunara u naseljima koja su zahvaćena bujičnim i podzemnim plavnim vodama, a koja se snabdijevaju vodom iz bunara“, stoji u saopštenju.

U Domu zdravlja Prijedor izvršene su pripreme za početak dezinfekcije prostorija koje su bile poplavljene, a koje su nakon poplava očišćene.

Odsjek civilne zaštite grada Prijedora predložio je Štabu za vanredne situacije da se nastavi ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija i površina koja onemogućavaju pristup stambenim i poslovnim objektima i da Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja započne dezinfekciju svih stambenih i poslovnih objekata koji su bili poplavljeni.

U Prijedoru je 13. septembra proglašeno vanredno stanje nakon što je vodostaj Sane dostigao 475 centimetara ili 55 centimetara više od kritične tačke. Vanredno stanje ukinuto je juče nakon što se vodostaj Sane spustio na 360 centimetara, dok danas iznosi 260 centimetara.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić