Dan poslije Đurđevdanskog festivala, utisci ne jenjavaju. Najviše ih, bez sumnje, ima pobjednica – Prijedorčanka, Iva Dragojević.

Saznali smo koji je put do pobjede i velike scene.

Јedanestogodišnja Iva Dragojević učenica je petog razreda, a ljubav prema pjevanju gaji od vrtića. Muzički talenat nadograđen je u muzičkoj školi.

“Јa sam počela da pjevam od vrtića sa pet godina tad su već u meni pronašli talenat, i nastupala sam na mnogo priredbica za kraj godien i to, i atko se otkrila moja prva ljubav”, rekla je Dragojević.

“Svira klavir, svira violončelo, pjeva, ništa joj nije teško”, ističe nastavnica u Muzičkoj školi Borjana Kurtović.

Do velike scene Đurđevdanskog festivala nije bilo lako doći, ali uz talenat i uloženi trud, mala Prijedorčanka je ispunila svoj dječiji san. Podršku je imala i od sugrađana.

“Pa drugi put već učestvujem na festivalu i željela sam da pobjedim i imala sam skoro rođendan 11. maja i to je poklon za rođendan”, dodala je Iva Dragojević.

“Mi u školi smo se potrudili da pomognemo Ivine pripreme na Đurđevdanskom festivalu, ono što je Ivi bila velika podrška to je velika grupa koja je sinoć prisustvovala Đurđevdanskom festivalu”, istakao je direktor OŠ “Desanka Maksimović” Zdravko Budimir.

Djetinjstvo usklađeno sa školom i pjesmom, put je koji je Iva odabrala. Da li će ljubav prema muzici ostati hobi ili prerasti u nešto više,pitanje je na koje je rano tražiti odgovor.

RTRS