tenis klub-godisnja skupstina 1Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora je tokom prošle godine osvojio 57 pehara, za 23 prva, 16 drugih i 18 trećih mesta na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Istakao je to u izveštaj Stručno-takmičarske komisije ovog sportskog kolektiva njen predsjednik Nebojša Radetić navodeći i sve pojedinačne i ekipne rezultate, kojih je zaista bilo mnogo, kao i činjenicu da klub imao 52 pionira, 26 juniora, devet seniora, 11 veterana, 57 rekreativaca i 89 polaznika škole tenisa. Prethodno, otvarajući skup u prepunoj prostoriji kluba, prisutne je pozdravio Zdravko Kovačević, predsjednik Skupštine.

„Posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da u svojim redovima imamo reprezentativce BiH Aleksu Milojicu, koji je ponio epitet najboljeg sportiste grada Prijedora, i Draganu Radišić, s obzirom da je bila među 10 najprespektivnijih sportista“, naglasio je Radetić.

Izvještaj o radu podnio je Mišo Rodić, predsjednik kluba, napominjući da je Upravni odbor održao 21 sjednicu, a da je, uz dosadašnje klubove sa kojima se sarađivalo, saradnja proširena i na TK „Crvena zvezda“ iz Beograda.

On je istakao pomoć sponzora i donatora, prije svih grada Prijedora, Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Vlade Republike Srpske i Rudnika „Arcelor Mital“.

Osvrćući se na ostvareno, a ujedno govoreći i o Planu rada za ovu godinu, podsjetio je da se dosta čini na poboljšanju uslova rada. Bilo je radova na teretani, a planirana je i nova ograda oko terena, u koju je potrebno uložiti 30.000 KM.

tenis klub-godisnja skupstina 2„Sve manifestacije koje budemo organizovali u ovoj godini biće ujedno posvećene i velikom jubileju, obilježavanju 100 godina igranja tenisa u Prijedoru. Bićemo domaćini tradicionalnog 41. Memorijala ‘Dr Mladen Stojanović’ u okviru kojeg je 11.ITF ‘fjučers’ seniora, devetog turnira iz kalendara Tenis Evrope za juniore do 12 godina i petog ITF turnira za veterane. Pored takmičarskih ciljeva, uvijek ostaju pristuni želja za omasovljenjem, da se mladi bave sportom u jednoj zdravoj sredini i da u klubu vladaju dobri odnosi. U tom smislu nije izostala i dodjela Novogodišnjih paketića našim najmlađim članovima“, rekao je Rodić.

U finansijskom izvještaju za 2013.godinu direktor kluba Radovan Milojica naveo je da su ukupni prihodi iznosili 77.730 KM (najveći prihod-dotacija grada Prijedora 20.000 KM), a rashodi 85.709 KM, među kojima je najveća stavka bila vezana za organizaciju seniorskog „fjučersa“ – 16.688 KM.

„Iako je predračun u odnosu na 2013. smanjen za pet odsto, planirani prihodi i rashodi su 85.000 KM. Iskazani ‘minus’ dijelom je nastao i zbog manjih priliva sredstava onih koji nam pružaju podršku, dugovanja su vezana za TV prenos turnira i hotelski smještaj“, kazao je Milojica.

Stoga je u živoj diskusiji bilo i prijedloga kako da se, uz stalnu želju da se dođe do generalnog sponzora, povećaju prihodi, jer već 12 godina u ovom klubu nisu povećavali cijene korištenja terena.

Razmotriće ih UO, uz želju da se to ne odrazi negativno na smanjenje popularizacije „bijelog sporta“, kao i na takmičare. Prilikom imenovanja članova UO, umjesto Dragutina Rodića, zbog novih obaveza, ispred gradske Uprave u ovo telo „koptiran“ je Zoran Stojisavljević, dok će funkciju predsednika Skupštine i dalje obavljati Zdravko Kovačević.

Uz radni, Skupština TK „Dr Mladen Stojanović“ imala je i svečani karater. Dodijeljena su priznanja za najbolje postignute rezultate u 2013.godini.

U juniorskoj konkurenciji do 10 godina dobili su ih Eelna Cvijić i Tarik Redžić; do 14 godina Dragana Radišić i Teodora Dalmacija; do 18 godina Aleksa Milojica i Đorđe Ilić, kao i Nenad Jandrić, veteran u kategoriji tenisera preko 40 godina.

Za postignute rezultate nagrađeni su: Jovana Gnjatović, David Lajšić, Tarik Veletanlić, Antonije Elenkov, Viktor Dakić (svi do 10 godina), Stefan Surtov (do 18 godina), Slobodan Vujković i Doni Blagojević (preko 35 godina) i Nenad Babić (preko 40 godina).

Diplome za najmlađe teniske nade dodijeljene su: Katarini Vuković, Andreju Gnjatoviću, Aniti Kovačević, Lani Trubarac, Filipu Dakiću, Kristijanu Beriću i Mirzi Redžiću.

Nenad Đerić