pavic-zaljenje zbog razbijanja prozora na dzamijiGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izrazio je žaljenje zbog kamenovanja gradske džamije u Prijedoru nakon košarkaške utakmice Srbija – SAD.

“Meni je veoma žao što se to desilo. Mislim da onaj ko izražava radost zbog nečega, a uništava pritom tuđu imovinu, radi pogrešne stvari. Neka organi rade svoj posao”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor saopštio je da je lice koje je preksinoć oštetilo staklene površine ja gradskoj džamiji identifikovano brzom reakcijom policijskih službenika.

Policiji je slučaj prijavljen u 23.30 časova, a oko jedan čas iza ponoći policijski službenici su identifikovali počinioca V.M. /1994/ iz Prijedora i lišili ga slobode.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je V.M. krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio pod uticajem jakih emocija i pod dejstvom alkohola, a zbog proslave plasmana reprezentacije Srbije na svjetskom prvenstvu u košarci.

“Kriminalističkom obradom i uz konsultacije sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka utvrđeno je potpuno isključenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti kao motiva izvršenja ovog krivičnog djela”, stoji u saopštenju CJB Prijedor.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj protiv V.M. o počinjenom krivičnom djelu oštećenje tuđe stvari.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić