“Naš dan sporta”-naziv je takmičenja u basketu koje je savjet učenika prijedorske regije organizovao radi druženja i zbližavanja učenika 11 srednjih škola u Prijedoru. Osim takmičarskog, manifestacija je imala i humanitarni karakter.

Takmičenje u basketu privuklo je veliki broj srednjoškolaca na plato ispred prijedorske Gimnazije “Sveti Sava”.

“Ovo druženje puno znači za nas jer možemo da se okupimo, da igramo basket koji najviše volimo. Sve škole su zajedno jer smo svi mi jedan kolektiv”, istakao je Petar Stojnić iz Srednje medicinske škole Prijedor.

Ipak, rezultat takmičenja bio je u drugom planu. Pravi smisao okupljanja bilo je zbližavanje, druženje i razmjena iskustava učenika svih srednjih škola iz Prijedora i okoline.

“Prije svega nam je drago što smo organizovali ovaj basket i što su se sve škole odazvale ovoj akciji. Mislim da je ovo jedno lijepo druženje i igranje”, rekla je Ivona Krakić, učenica Gimnazije “Petar Kočić” Novi Grad.

Ovogodišnji “Naš dan sporta”, imao je i humanitarni karakter.

“Skupljaćemo dobrovoljne priloge, koje ćemo upotrebiti tako što ćemo ih pokloniti školi “Sunce”, kaže Mejra Mujanović, predsjednik Savjeta učenika srednjih škola prijedorske regije.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, a prema riječima organizatora, plan je da “Naš dan sporta” preraste u tradicionalno okupljanje prijedorskih srednjoškolaca.

RTRS