U derbiju četvrtog kola Lige za prvaka fudbaleri Rudar-Prijedora, trećeplasirani na tabeli sa 45 bodova, dočekaće u subotu od 17 časova na prijedorskom Gradskom stadionu drugoplasirano Podrinje, koje je sa dva boda više na drugom mjestu.

-Očekuje nas vrlo teška utakmica. Rival iz Janje igra odlično i deset kola nije doživio poraz. Jesenas je osvajao bodove kod kuće, a ovog proljeća i u gostima, što nam je dodatni imperativ, jer je to ekipa sa kojom ćemo se boriti za drugu poziciju. U zadnjem kolu regularnom dijela takmičenja poraženi smo kod njih (0:1), jesenas smo ih kod kuće pobijedili sa 2:0 i sve govori da bi to trebala da bude jedna dosta dobra utakmica – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Iako je u srijedu u utakmici Kupa grada Prijedora branio, golman Dejan Inđić, pošto ga očekuju pregledi na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu radi saniranja posljedica od ranijeg loma noge, ustupiće mjesto među stativama Đorđu Šarcu, koji je na proteklom prvenstvenom meču u Derventi ostao nesavladan.

-Odlučićemo se za Šarca, koji je imao u četiri dana dvije prvenstvene utakmice, a sa još jednom da napravi mali kontinuitet. Ukoliko Inđić ne bude imao zakazan termin, potom bi se on vratio među stative još dva kola, kako bi obojica imali dovoljno mečeva – pojasnio je Jelisavac.

Ipak, strateg „rudara sa Sane“, siguran da njegovim izabranicima neće nedostajati motiva, ima problema vezanih za igrački kadar.

Ne može da računa na prvog strijelca Draška Lolića, jer ima tri žuta kartona, dok su neizvjesni povrijeđeni Stefan Gavranović, te sa prehladom Mile Popović i Rastko Rokvić.

Za najbolju postavu konkurisaće Novica Petrović i Ervin Ćatić.

-Podrinje je iskusna i kvalitetna ekipa, ali ukoliko budemo pravi, rezultat u našu korist ne bio trebao da izostane. Smatram da zaslužujemo drugo mjesto na kojem smo u većem dijelu sezone bili – jasan je „vezista“ Rudar-Prijedora Srđan Malinović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com