“Arcelor Mittal” ima veoma stroga pravila pri izboru svojih partnera, a u ovom momentu nemamo dovoljno informacija o “Israeli Investmnet Group” te nećemo moći da napravimo partnerstvo s njima, rekli su juče predstavnici “Arcelor Mittala” odgovarajući na pitanje šta je sljedeći korak ako Narodona skupština RS prihvati prijedlog Vlade RS da državni kapital u RŽR “Ljubija” proda izraelskoj kompaniji.

Na saslušanju su se čula i pitanja u vezi sa transfernim cijena, za koje u “Mittalu” tvrde da ih nisu koristili.

S druge strane, odgovarajući na pitanja članova Odbora za privredu NSRS, direktor “Israeli Investment Group” Evgenij Zotov je rekao da oni imaju rješenje i u slučaju da se “Mittal” povuče iz zajedničkog preduzeća u Prijedoru i eventualnog pokretanja arbitražnog spora.

Tvrdi da je spreman da potpiše i ugovornu odredbu po kojoj će preuzeti sve radnike u slučaju da se “Mittal” povuče iz zajedničkog preduzeća u Prijedoru.

U Odboru za privredu Narodne skupštine RS održalo se javno saslušanje o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade RS o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala Rudnika željezne rude “Ljubija”.

Za kupovinu 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala “Ljubije” kompanija “Israeli Investment Gropu” ponudila je 92 miliona KM, a “Arcelor Mittal” 63 miliona KM.

Capital.ba