Fudbalski praznik u Kozarcu u utakmici Kupa grada Prijedora.

Član Četvrte lige PFS Prijedor potvrdio je da igračkim kadrom nadmašuje sadašnji stepen takmičenja, nakon prvog poluvremena imao prednost protiv prvoligaša Republike Srpske, koji je na kraju zasluženo slavio, Bratstvo: Rudar-Prijedor 2:4.

Doduše, već u 2.minuti zaprijetili su „rudari sa Sane“, ali je lopta koju je uputio Milan Šakić sa ivice kaznenog prostora fijuknula kraj stative.

Ipak, do odmora domaći su poziciono stajali bolje na terenu, čvrsti na sredini, a bili su i opasniji kada krenu ka protivničkom golu.

U 23.minuti iskusni Arnes Brkić, koji je svojevremeno bio ljubimac navijača na prijedorskom Gradskom stadionu sjajno je pronašao Asmira Brkića, a ovaj kraj trojice čuvara majstorski ih se varkama tijela i brzinom oslobodio i poslao loptu pored golmana Dejana Inđića u mrežu za veliku radost saigrača i simpatizera ovog kluba za 1:0.

Četiri minuta kasnije na suprotnoj strani iz slobodnog udarca sa oko 22 metra Aleksandar Vojnović je pogodio desnu stativu golmana Amela Arnautovića, koji je minut kasnije bio siguran kada je šut oprobao Vedran Panić.

U 32.minuti rastrčani kapiten ekipe Zlatka Jelisavca Nemanja Marić oboren je u kaznenom prostoru kada se „stuštio“ sa desne strane, a Ognjen Davidović sa „bijele tačke“ po sredini gola donio izjednačenje 1:1.

Nije ovaj pogodak obeshrabrio Bratstvo čiji dres nose mnogi igrači Rudar-Prijedora, nekadašnji juniori i kandidati za prvi tim, poput Aleksandra Parhamova, koji je u 45.minuti nepropisno zaustavljen u šesnaestercu kolektiva u kojem je njegov otac Mladen Parhamov ostavio dubok trag i kao dugogodišnji kapiten.

Arnes Brkić je rutinski iz penala, snažno pucajući u gornju desnu stranu Inđića donio u 45.minuti novo vođstvo domaćina 2:1, a tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku tim Rudar-Prijedora, razumljivo i zbog više treninga, imao je više loptu u svom posjedu.

Do izjednačenja 2:2 stigao je u 50.minuti, kada je Panić izveo korner sa desne strane, Vojnović prebacio loptu na glavu Srđanu Malinoviću koji je samo produžio, takođe glavom, smestivši je iza leđa nemoćnog Arnautovića.

Trudio se Panić, ali ga gol nije htio u dvije situacije, kada je Arnautović osujetio njegove pokušaje, a u trećoj izglednoj poziciji umjesto da uputi loptu ka golu pokušao je da je doda.

Bilo je akcija Prijedorčana koje su obećavale, ali nije Bratstvo posustajalo.

Arnes Brkić je „raspalio“ po zemlji sa ivice šesnaesterca, ali je Inđić bio na mjestu.

Favorita je pokrenuo ulazak Nikole Miličevića koji je za nešto više od pola sata igre bio konstantna opasnost za domaće i zaslužio epitet igrača utakmice.

U 69.minuti iskoristivši asistenciju Panića postigao je gol za potpuni preokret 2:3.

Pet minuta kasnije, Mili, kako ga oslovljavaju klupski drugovi, lijepo je prošao po desnoj strani u uposlio Ervina Ćatića, koji je na najbolji način obilježio povratak na teren, poslije pauze zbog operacije slijepog crijeva i dugog odsustva, pogotkom za 2:4.

Vrijedi napomenuti da od bivših „rudarovaca“ koji su bili u centru zbivanja, Parhamov je sa desetak metara pokušao, Inđić odlično intervenisao, a potom pokušao i Zoran Miodragović, ali je Vojnović bio ispred svog čuvara mreže za svaki slučaj.

Izlazak Rajka Pekije u 57.minuti zbog povrede, svakako da je umanjio šanse izabranika trenera Teofika Grozdanića da prirede iznenađenje.

– Poštujući nadmetanje za prestižni pehar Kupa grada Priejdora trudili smo se da izvedemo sastav dostojan njegovog uvažavanja. Neke igrače smo i odmorili, jer nas čeka derbi utakmica u prvenstvu protiv Podrinja iz Janje u subotu. Bilo je malo problema, jer teren je kratak, ali na kraju uz zahvalnost domaćinu na gostoprimstvu odigrali smo jednu zanimljivu utakmicu koja je zadovoljila poklonike „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ – rekao je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

Bratstvo: Rudar-Prijedor 2:4(2:1)

Kozarac
Stadion FK Bratstva
Gledalaca: 250
Sudija: Milan Joškić (Prijedor) 6,5
Strijelci: As.Brkić u 23. i Ar.Brkić (iz penala) u 45. za Bratstvo, a Davidović (iz penala) u 32., Malinović u 50., Miličević u 69. i Ćatić u 74.minuti za Rudar-Prijedor
Žuti kartoni: Vujković (Bratstvo), Milinković, Panić, Malović (Rudar-Prijedor).

BRATSTVO:
Arnautović 6,5, Sajrul 6,5, V.Vujković 6, Pekija 7 (od 57. Emini 6), Mahmuljin 6,5, Ar.Brkić 7,5, S.Softić 6 (od 46. Ž.Vujković 6), Miodragović 7, Parhamov 7, Bešić 6,5 (od 74. A.Softić -), As.Brkić 7,5 (od 73. Alić -)

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić 7, Davidović 7, Malović 6,5, Vojnović 7, Šakić 6,5 (od 57. Miličević 7,5), Malinović 6,5, Milinković 6,5 (od 41. Lajić 6,5), Kovljen 6,5 (od 41. Lolić 7), Paunović 6,5 (od 66. Ćatić 7), Panić 7,5 (od 72. Petrović -), Marić 7,5

Igrač utakmice: Nikola Miličević (Rudar-Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com