U prijedorskom naselju Tukovi počela je rekonstrukcija ulice Tode Švrakića.

Uređenje će biti urađeno u okviru projekta “Hitne mjere oporavka od poplava” koji posredstvom kredita finansira Svjetska banka.

Vrijednost radova procijenjena je na 290 hiljada maraka.

Nesnosna prašina koju su uzrokovali nesavjesni vozači i zaraslo korito rijeke Sane, samo su neki od problema sa kojima su se borili stanovnici prijedorske ulice Tode Švrakića.

Konačna rekonstrukcija ulice značiće i kraj njihovim mukama.

Rekonstrukcija ove ulice u dužini od 1.800 metara, dio je projekata sanacije štete i oporavka od katastrofalnih poplava koje su zahvatile Prijedor 2014. godine.

“Imam zadovoljstvo da najavim da ćemo danas uvesti u radove preduzeće ‘Hidrokop’, koja će izvršiti sanaciju ulice Tode Švrakića, poznata ulica pored rijeke Sane, koju mnogo građana koristi, pored samih stanovnika tu dolaze i ljetni kupači i svi koji prolaze tim prostorom”, istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

“Ovo je jedna rekonstrukcija ulice gdje je posao rutinski, i mi ćemo to vrlo brzo završiti, rok je 40 dana, ja se nadam da ćemo to i prije završiti”, rekao je izvođač radova Radislab Babić.

Ukupna vrijednost svih projekata u okviru hitnih mjera oporavka od poplava u Prijedoru jeste milion i 40 hiljada maraka.

RTRS