Fudbaleri Omarske lako su došli do bodova protiv Ozrena savladavši ga na svom terenu sa 3:1, a nakon 23 odigrana kola Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad zauzimaju četvrto mjesto sa 40 bovova, dva manje od trećeplasirane novogradske Slobode.

Domaći su pomalo opušteno ušli u susret, u kojem su nosili epitet favorita, što je rival iz Petrova iskoristio u 10.minuti.

Saša Majstorović je iskoristio nepažnju mladog golmana Nikole Drinića, koji se našao među stativama umjesto iskusnog Mladena Jokića, jer je izostao zbog žutih kartona i pogodio za 0:1.

Ipak, samo minut kasnije Branko Rosić je izjednačio na 1:1 i od tada domaći su diktirali tempo.

Provjereni strateg, trener Milenko Vuleta, obavio je prave izmjene u nastavku meča.

Mirnoću u igri i sigurnost u defanzivi donio je Nemanja Nišević, a preokret u fazi napadačkih akcija Anando Krecelj.

Samo pet minuta po ulasku u igru, Krecelj je u 75.minuti odlično reagovao na jednu „povratnu“ loptu i lijepim pogotkom doveo svoj tim u vođstvo od 2:1.

Pet minuta kasnije najbolji akter susreta Mirko Hrvaćanin postavio je konačan ishod.

Zanimljivo je da su pomenuti Rosić i Hrvaćanin, uz Darka Romanića, po pet puta ove sezone uspjeli da se upišu u listu strijelaca, a još su daleko od Vedrana Panića, koji je jesenas 12 puta pogodio cilj, a potom prešao u redove prvoligaša RS Rudar-Prijedora.

Najvažnije je da Omarščani njeguju napadački fudbal, pun maštovitosti.

Kao ilustracija ovoj tvrdnji je činjenica da su jesenas u osam kola postigli 10 golova, a ovog proljeća 16, mada su u prošloj sezoni u tom periodu sakupili tri boda više, što je, ako se zna da su ostali bez Panića, donekle i razumljivo.

Omarska: Ozren 3:1(1:1)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 100
Sudija: Marko Erak (Krupa na Vrbasu) 7
Strijelci: B.Rosić u 11., Krecelj u 75. i Hrvaćanin u 80. za Omarsku, a Majstorović u 10.minuti za Ozren
Žuti kartoni: Grahovac, Pađan (Omarska), Čakarević, Ristić (Ozren)

OMARSKA:
Drinić 6,5, Zdjelar 6,5, B.Romanić 7, D.Nišević 6, Da.Romanić 6 (od 70. Krecelj 7), Grahovac 7 (od 82. Gavranović -), Anđić 7, B.Rosić 6 (od 63. N.Nišević 7), Pađan 6,5, Višić 6,5, Hrvaćanin 7

OZREN:
Ćuković 6,5, Čakarević 5,5, V.Vuković 5,5, Lukić 7, Stefanović 6, S.Vuković 6, Ristić 6, Majstorović 6,5, Pupavac 5,5,Sofrić 6,5, Marković 5,5

Igrač utakmice: Mirko Hrvaćanin

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska