”Kamp dječijih osmijeha 2017” na planini Kozari, šestu godinu za redom organizuje Udruženje ”DON” iz Prijedora uz finansijsku podršku Kompanije ArcelorMittal Prijedor, sa ciljem razvoja i primjene novih oblika i metoda učenja u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti te doprinosa razvoju turističke ponude planine Kozare.

Na ovogodišnjem Kampu svoje učešće uzeće učenici i nastavno osoblje pet osnovnih škola sa područja grada Prijedora (OŠ „Kozarac“ Kozarac, OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska, OŠ „Petar Kočić“ Prijedor, OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija i OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani).

Poučeni pozitivnim reakcijama svih učesnika kampa od prethodnih pet godina (djece, nastavnika i direktora škola), želja nam je da nastavimo da promovišemo školu u prirodi kroz interaktivne pristupe i boravak djece u prirodi.

Radom u kampu obuhvaćeno je po 15 učenika iz pet škola (ukupno 75 djece) uzrasta četvrtog razreda, 5 animatora/voditelja radionica, 6 volontera i 5 učitelja koji će nadgledati i pomagati rad radionica, u cilju razvijanja kreativnih sposobnosti mladih i socijalizacije mladih različitih multietničkih grupa.

Učenici će u jutarnjim časovima raditi sa svojim učiteljima po programu rada škole u prirodi Ministarstva prosvjete i kulture RS, a u popodnevnim časovima će učestvovati u kreativnim i sportskim radionicama, učiti o saobraćaju i prvoj pomoći.

Kamp se ove godine organizuje u periodu od 02.05.2017. do 06.05.2017. godine u Hotelu „Monument“ na Mrakovici.

Udruženje ”DON” Prijedor