U Prijedoru uskoro završava realizacija višemilionskog projekta rekonstrukcije i proširenja vodovodne mreže na području grada i prigradskih naselja. Zbog ovih radova, za sutra su u većem dijelu Prijedora najavljena isključenja vode.

Do prekida u vodosnabdijevanju sutra, od 5 do 19 časova doći će u jednom dijelu centra Prijedora, ali i u dijelovima naseljima Urije, Čirkin Polje, Vrbice, Nova Orlovača, Gašića naselje, Puharska i Aerodromsko naselje.

Zahvaljujući ovom projektu, novu, ali i rekonstruisanu vodovodnu mrežu dobiće nekoliko hiljada Prijedorčana. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja maja.

Zahvaljujući projektu rekonstrukcije i proširenja vodovodne mreže, čija je vrijednost oko četiri miliona maraka, novi vodovodni sistem dobiće više od dvije hiljade domaćinstava u desetak prijedorskih gradskih i prigradskih naselja.

U toku su radovi u prijedorskom naselju Urije.

Anketirani mještani trvde da su trenutnim snadbijevanjem vode na ovom području zadovoljni i da je ono mnogo bolje nego ranije.

Cilj projekta su kvalitetnije vodosnabdijevanje i višestruko smanjenje gubitaka vode. Na ovaj način biće izgrađeno 60 kilometara vodovodne mreže sa oko tri hiljade kućnih priključaka.

“Ti poslovi su urodili plodom. Smanjeni su, nemamo više gubitaka u tom dijelu grada Prijedora, nemamo kvarova, a prvenstveno pritisci u vodovodnoj mreži podignuti su na nivo zadovoljavajući u odnosu na nivo koji mi tražimo koji mi trebamo imati u vodovodnom sistemu”, rekao je ovo Dragoslav Kabić, rukovodilac proizvodno-tehničkog sektora u preduzeću “Vodovod” Prijedor.

Zbog radova na distributivnoj mreži, iz prijedorskog “Vodovoda” za sutra najavljuju isključenja, od 5 do 19 časova.

“Centar grada će imati vodu, odnosno sva ona naselja ispod malog trga lijevo, Pećani i Raškovac- svi će oni biti uredno vodosnabdijeveni u ovom gornjem dijelu, u dijelu otprilike negdje oko ulice Branislava Nušića”, pojasnio je Dragoslav Kabić, rukovodilac proizvodno-tehničkog sektora u preduzeću “Vodovod” Prijedor.

Završetak radova u okviru ovog projekta predviđen je za kraj maja. Radovi će biti finansirani donatorskim i kreditnim sredstvima Evropske investicione banke, uz 15 odsto učešća građana i lokalne zajednice.

RTRS